Oppo Find X6 gespot met gigantische cameramodule


Hoe groot mag een camera achterop een telefoon zijn? Hij mag natuurlijk wat uitsteken maar wanneer is het teveel? We vragen dat ons af want we er zijn foto's verschenen van de Oppo Find X6 en die laten een nogal groot camera-eiland zien.

De tijd waar de camera van je mobiel helemaal in de behuizing zat, zonder uit te steken, zijn voorbij. We zien al vrij extreme gevallen waarbij de individuele camera's flink uitsteken. Oppo denkt dat het nog extremer kan en laat een heel plateau met camera's uit de achterzijde van haar nieuwe Find X6 opstijgen.

Leaked photo showing the Oppo Find X6 with its massive camera on the back

Het geheel doet wat denken aan de cameramodule van de POCO X4 Pro, maar dan nóg groter. Ondanks dat het er nogal komisch uitziet is het ergens wel praktisch. Je mobiel ligt altijd stabiel op een tafel zonder te wiebelen. Hoesjesfabrikanten hebben er wel een zorg bij want hoe maak je voor zoiets een hoesje zonder dat het resultaat te dik is?

Find X6 specificaties

De ontdekker van de plaatjes suggereert dat de opvolger van de Oppo Find X5 snel aangekondigd zal worden. Daarmee lijkt het ontwerp definitief en dus geen prototype of bedenksel. Verwachte specificaties zijn waarschijnlijk een 6.7 inch scherm, een drietal 50MP cameras en een Snapdragon 8+ Gen 1-processor.

Oppo Find X6 lies elevated on a table
Altijd goed zicht op je telefoon dankzij de immense camera achterop

Voor de Find X6 Pro heeft Oppo de Snapdragon 8+ Gen 2 in petto. Wat die twee wel gemeen hebben is een Hasselblad-camera. Oppo wekte ook met de Find X5-serie met deze Zweedse camerafabrikant.

Als eerste de Find X6 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel