Keuzehulp


Kun je maar niet kiezen uit het oneindige aanbod telefoons? Zie je door de bomen het bos niet meer? Laat je niet gek maken en laat ons je in een paar simpele stappen helpen jouw nieuwe mobiel te vinden.

We hebben op onze pagina met mobiele telefoons een aantal voorselecties gemaakt, waaronder smartphones, seniorentelefoons, budgettelefoons en robuuste telefoons. Kom je er niet uit, heb je meer hulp nodig, of ben je naar iets anders op zoek dan helpen we je hier graag verder!

Prijs

Money

Kies in het zoekscherm alleen een maximumbedrag als je op zoek bent naar een losse telefoon of prepaid-model. Wil je er een abonnement bij, of wil je je huidige abonnement verlengen dan krijg je doorgaans korting op je nieuwe telefoon. Bij een 2-jarig abonnement krijg je meer korting dan bij een 1-jarig abonnement van hetzelfde type. Moet je teveel bijbetalen dan kun altijd nog een lagere prijs instellen zodat je een beter zoekresultaat krijgt.

Platform

Platform

Meer dan de helft van alle verkochte telefoons is een smartphone. Wat is een smartphone? Je telefoon draait dan onder een besturingssysteem zoals Android, Windows Phone, BlackBerry OS of iOS van Apple. Je kunt apps downloaden in een app store (winkel voor apps) waar je een selectie van gratis maar ook betaalde apps hebt. Een app is een kleine toepassing zoals een spelletje of een navigatieprogramma. Draaide je oude telefoon al onder een platform zoals Android? Dan is het sterk aan te raden om bij datzelfde platform te blijven. Aangeschafte programma's blijven gewoon beschikbaar en je hoeft niet gelijk een heel nieuw systeem aan te leren. Ook adviseren wij om bij hetzelfde merk te blijven, mits je daar tevreden over bent natuurlijk. Je kunt in ons zoekscherm op platform zoeken, en zelfs op meerdere tegelijk zoeken. Op deze manier worden bijvoorbeeld alle Android en Windows Phone telefoons getoond.

WhatsApp-en

WhatsAppen

Veel mensen willen een telefoon waarmee je kunt WhatsApp-en. WhatsApp is een programma waarmee je gratis berichtjes kunt versturen. Bedenk vooraf goed dat niet iedere telefoon geschikt is voor WhatsApp! Momenteel ondersteunen de volgende telefoons WhatsApp:

LTE? NFC? en UPnP?!

Logic Board

Telefoons vandaag de dag kunnen erg veel en beschikken over veel functies. Misschien dat je van veel functies zelfs nog nooit gehoord hebt! Het klinkt natuurlijk altijd leuk als je telefoon over iets beschikt, maar waarom betalen voor iets waar je geen gebruik van maakt? Zoek in het overzicht met mobiele telefoons daarom alleen op functies waarvan je weet wat ze betekenen. Een uitleg van veel functies vind je in onze begrippenlijst.

Op ons zoekscherm bestaat de mogelijk om bepaalde functies uit te sluiten (wanneer het rode kruisje ervoor staat). Gebruik die functie alleen als je wel weet wat de functie betekent en je het écht niet nodig hebt. Handig om bijvoorbeeld telefoons zonder touchscreen te zoeken!

Schermgrootte

Screens

Hedendaagse telefoons zijn vaak voorzien van een touchscreen, ook wel aanraakscherm genoemd. Je gebruikt je vinger om hem te bedienen. In ons zoekscherm bestaat de mogelijk om te zoeken op schermdiagonaal, dat is de lengte van het scherm gemeten vanaf linksboven naar rechtsonder. De schermdiagonaal wordt uitgedrukt in de lengtemaat inch. Eén inch is 2,54 centimeter. Je hebt telefoons met een scherm van 3,2 inch tot zelfs 6 inch. Hoe groter de schermdiagonaal, hoe groter de telefoon. Bedenk dat wat nu groot is, over een jaar normaal is. Ooit vonden we 3,5 inch erg groot. Inmiddels is 5,0 inch de gangbare norm. Laat je dus niet afschrikken door de grootte van het scherm. Bovendien went een groter scherm ontzettend snel en is het ontzettend lastig om daarna met een kleiner scherm te moeten werken. Een ander pluspunt is dat een groter scherm met grote letters makkelijker leesbaar is.

Wat vinden anderen ervan?

Pencil By Marcin Wichary

Heb je eindelijk een keus gemaakt dan is het raadzaam om te kijken wat anderen ervan vinden. Van veel telefoons hebben we gebruikerservaringen. Het toestel wat jij op oog hebt kan sommige mensen heel erg tegenvallen, bijvoorbeeld omdat de telefoon van slechte kwaliteit blijkt te zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. Vergeet ook niet om je eigen ervaringen te geven om anderen te helpen.

Wat vinden wij ervan?

Review closeup

Wij testen erg veel telefoons en schrijven daar dan uitgebreide reviews over. Hierin vind je onder meer informatie over de schermkwaliteit, de belkwaliteit en de camera. Uiteraard allemaal voorzien van zelf gemaakte foto's. Neem de tijd daar doorheen te bladeren om te kijken of jouw keuze wel echt de juiste is. Vrijwel iedere telefoon ziet er mooi uit van plaatjes maar in het echt wil het nog wel eens tegenvallen. Misschien is er zelfs voor dat bedrag een beter alternatief? Of is de telefoon van jouw keuze inderdaad gewoon de beste en dat is altijd leuk om bevestigd te zien.

Is de webwinkel betrouwbaar?

Quality

Heb je uiteindelijk je keuze gemaakt en weet je het helemaal zeker? Blijken er vele tientallen winkels te zijn waar je je nieuwe mobiel kunt kopen. Welke is nou de beste? Eenvoudig de goedkoopste kiezen lijkt de slimste optie, maar bedenk dan dat de service wel eens kan tegenvallen. Hier op NieuweMobiel.NL verzamelen we van alle webshops gebruikerservaringen zodat jij niet in valkuilen van anderen hoeft te trappen. Lees dus als je je keuze hebt gemaakt goed naar de ervaringen over die webshop. Vergeet ook niet om te kijken of een webshop beschikt over een keurmerk zoals Thuiswinkel Waarborg of Qshops keurmerk. Op ons webshop-overzicht zie je achter de shopnaam de logo's van de keurmerken.

Natuurlijk willen we jouw ervaringen ook graag weten dus vergeet niet om deze naar ons op te sturen. Hiermee laat je niet alleen ons maar ook de vele andere bezoekers weten hoe jij over een webshop denkt.