Samsung Galaxy S23 Ultra

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S23 Ultra in het nieuws

ts S23 Ultra Retail Boxes Km Cell Store

Verkoopdoos Samsung Galaxy S23 Plus en Ultra opgedoken

Geruchten ·

Voor wie de laatste dagen onder een steen heeft gelegen; over een dikke week kondigt Samsung de Galaxy S23-serie officieel aan. Deze smartphonereeks bestaande uit de S23, S23+ en S23 Ultra is al veelvuldig uitgelekt. Maar nog niet de verkoopdoos, tot nu dan.

Samsung lijkt snel na de aankondiging van de S23, S23+ en S23 Ultra de toestellen te willen verkopen. Het is zelfs al begonnen met het leveren van enkele exemplaren. Niet naar klanten maar naar telefoonwinkels.

Discovered Samsung Galaxy S23 Ultra retail boxes
Verkoopdoos van de S23 Ultra

Bovenstaande afbeelding dook onlangs op. We zien de verkoopdoos van de S23 Ultra. Een telefoonwinkel in Nicaragua ontving ze en plaatste ze kortstondig op Facebook. Ze waren ook zo vriendelijk om de S23 Ultra uit de doos te halen en bevestigen daarmee de vier toekomstige kleuropties Phantom Black, Botanic Green, Cotton Flower en Misty Lilac.

Unpacked Samsung Galaxy S23 Ultra showing four colors
De vier verschillende kleuren van de S23 Ultra

Ook verkoopdoos S23+

Samsung lijkt niet gecharmeerd te zijn van de vroegtijdige foto's want de foto's zijn inmiddels offline gehaald. Dat weerhoudt het internet niet van het verspreiden van de foto's. Elders dook ook een afbeelding van de doos van de S23+ op. Of het om een daadwerkelijk exemplaar of een dummy gaat weten we niet.

Samsung Galaxy S23+ retail boxes
Vier verkoopdozen van de S23+

Een inkijkje in de doos krijgen we hier helaas niet. Toch hoeven we als het goed is niet lang te wachten om zelf een exemplaar in handen te hebben. Naar verwachting start Samsung vlak na de introductie met het verschepen van de toestellen. Dat deed het voorgaande jaren ook. En op moment van schrijven duurt dat nog maar een week.

(via)


ts Isocell Hp2

Samsung licht ISOCELL HP2 camerasensor toe; bestemd voor Galaxy S23 Ultra

Telefoonnieuws ·

Nadat Samsung eerder al het scherm van de S23 Ultra heeft aangekondigd is het nu de beurt aan de camerasensor. En zo wordt beetje bij beetje duidelijk waaruit de aankomende Samsung Galaxy S23 Ultra bestaat.

Samsung's naamgeving is wat verwarrend. Zo vinden we de in september van 2019 aangekondigde ISOCELL HP1 camerasensor terug in de Xiaomi 12T Pro. Een jaar later in juni kondigde Samsung Semiconductor de ISOCELL HP3 sensor aan. Deze sensor is voor zover wij weten nog nergens toegepast.

Poster showing the Samsung ISOCELL HP2; a 200MP mobile image sensor
De ISOCELL HP2 camerasensor

En nu is daar de ISOCELL HP2. Deze is bestemd voor de Galaxy S23 Ultra. Misschien het grootste verschil tussen de HP2 en HP1 is het formaat; 1/1,22" vs 1/1,3". De pixels zijn bij de HP2 0,6 micron groot, iets kleiner dan bij zijn voorganger.

Dual VTG

Dat moet niet uitmaken want door het toepassen van een nieuwe techniek genaamd Dual Vertical Transfer Gate (D-VTG) kan iedere pixel tot 33% meer electronen absorberen. Dat resulteert in kleurrijkere beelden met meer scherpte, aldus het persbericht.

Samsung ISOCELL HP2 features a Dual Vertical Transfer Gate for capturing more electrons
Dual VTG vangt meer electronen

Tetra2pixel

De ISOCELL HP2 doet aan pixel binning waarbij 16 pixels samengevoegd worden tot één. Foto's zijn hierdoor ongeveer 12 megapixel groot waardoor je telefoongeheugen niet extra snel zal vollopen. Video schiet je nog altijd in maximaal 8K. Samsung schrijft dat het begonnen is met de massaproductie van de sensor. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat de S23 Ultra al op 1 februari verwacht wordt.


ts S23 Ultra groen Nmnl

Exclusief: Samsung Galaxy S23 Ultra renders binnen

Geruchten ·

Nadat eerder officieel persmateriaal van de Galaxy S23 uitlekte is het ons gelukt om persmateriaal van de S23 Ultra te bemachtigen. We zien vier kleuren en alle hoeken.

Samsung kondigde aan op 1 februari aanstaande haar eerste Galaxy Unpacked van het jaar te houden. Tijdens dit persevent worden nieuwe Galaxy-telefoon aangekondigd, waaronder hoogstwaarschijnlijk de S23, S23+ en onderstaande S23 Ultra. Alle voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang en het is daarom gelukt om onderstaande persafbeeldingen te bemachtigen.

Samsung Galaxy S23 Ultra render front and back with S Pen in Green
De S23 Ultra in Botanic Green en met S Pen

We zien de Galaxy S23 Ultra in vier verschillende kleuren en van alle hoeken. Net als bij de S22 Ultra beschikt het toestel over een ingebouwde S Pen en ook de rest van het uiterlijk verschilt nauwelijks. Wel lijkt de achterkant dit jaar platter.

Samsung Galaxy S23 Ultra from all angles in Phantom Black
S23 Ultra in Phantom Black
Samsung Galaxy S23 Ultra from all angles in Cotton Flower
S23 Ultra in Cotton Flower
Samsung Galaxy S23 Ultra from all angles in Botanic Green
S23 Ultra in Botanic Green
Samsung Galaxy S23 Ultra from all angles in Misty Lilac
S23 Ultra in Misty Lilac

Van de Samsung Galaxy S23 Ultra wordt gezegd dat het de eerste Galaxy-telefoon is met een 200MP camera. Problemen met autofocus zijn volledig opgelost en naar verluidt beschikt het toestel over een verbeterde stabilisatie voor scherpere opnames. Welke andere functies het toestel krijgt zal 1 februari blijken. Het event start om 19:00 Nederlandse tijd en is online te volgen op Samsung's website.

 • Tags:
 • exclusief
 • galaxys23ultra
 • s23ultra
 • samsung

20236ts Galaxy Unpacked Universeice

Samsung verklapt per ongeluk lanceerdatum Galaxy S23 serie

Opmerkelijk ·

Samsung Colombia heeft per ongeluk de uitnodiging van Galaxy Unpacked op haar website gezet. Tijdens dit evenement wordt de Galaxy S23 serie verwacht. De uitnodiging is inmiddels verdwenen maar wij weten inmiddels genoeg.

Het eerste Galaxy Unpacked evenement van 2023 wordt gehouden op 1 februari. In het Spaans valt te lezen "Epic moments are coming". Waar Samsung met dit laatste precies op doelt is onduidelijk.

Galaxy Unpacked announcement for februari 1st, probably meant for the Galaxy S23 series

Het was niet de bedoeling dat de uitnodiging al verstuurd zou worden, Samsung Colombia heeft hem inmiddels offline gehaald. Ice Universe was gelukkig zo snel om een kopie te maken.

Drie camera's

De uitnodiging laat verder drie losse camera's zien. Bij de S22 en S22+ zitten die nog gezamenlijk op een verhoging. Deze Contour Cut-stijl verdwijnt met de introductie van de S23-serie.

Wie wat speelt met de belichting van bovenstaande afbeelding ziet dat de onderste camera een zogenaamde periscooplens heeft. Daarmee kan optisch ingezoomd worden. We gaan er momenteel van uit dat alleen de S23 Ultra een periscooplens krijgt. De getoonde camera's behoren dus hoogstwaarschijnlijk toe aan het meest uitgebreide model uit de S23-serie.

Organische kleuren

De afbeelding toont verder een groen blad en een lilakleurige bloem. Dat is geen toeval. Eerder ging al het gerucht dat de groene uitvoering de naam 'Botanic Green' zou krijgen en de paarse variant 'Misty Lilac'. Andere verwachte kleuren zijn crèmekleurig 'Cotton Flower' en zwart 'Phantom Black'.

Marktonderzoeker Ross Young verwacht naast deze vier kleuren nog meer kleuruitvoeringen voor de Galaxy S23 Ultra. Zijn geld zet hij in op 'Grey', 'Light Blue', 'Light Green' en 'Red'. Het is niet uitgesloten dat Samsung deze kleuren exclusief via haar eigen verkoopkanalen aanbiedt. Een soortgelijke strategie voert het momenteel ook met de Galaxy S en Z-serie.

 • Tags:
 • galaxys23
 • galaxys23plus
 • galaxys23ultra
 • s23
 • s23plus
 • s23ultra
 • samsung
 • universeice
 • unpacked

20234ts Samsung Udr 2000 Display Ces2023 Weibo

Samsung toont helder UDR 2000-scherm, mogelijk voor S23 Ultra

Geruchten ·

Samsung heeft tijdens de CES-beurs in Las Vegas een smartphone-beeldscherm getoond met een piekhelderheid van "meer dan 2000 nits". We gaan het paneel hoogstwaarschijnlijk aantreffen in de aankomende Galaxy S23 Ultra.

Van de Galaxy S23 Ultra ging al het gerucht dat deze een extra helder scherm zou krijgen van rond de 2000 nits. Hoe hoger dit getal hoe beter het scherm buitenshuis is af te lezen in vol daglicht. Hoeveel nits het UDR 2000-scherm precies heeft weten we nog niet, zelf houdt Samsung het op "hoger dan 2000 nits".

Samsung UDR 2000 display with a peak brightness higher than 2000 nits
Het Samsung UDR 2000-scherm tijdens de CES 2023

Apple claimt dat haar iPhone 14 Pro en 14 Pro Max een piekhelderheid hebben van maximaal 2000 nits. Of de UDR 2000 daar overheen gaat en met hoeveel is nog even afwachten. Mogelijk horen we dat snel want het paneel wordt verwacht in de de Galaxy S23 Ultra. Deze moet ergens in februari uitkomen.

UDR 2000

Eerder ging het gerucht dat de S23 Ultra een helderder scherm zou krijgen dan het 1750 nits heldere paneel van de S22 Ultra. Gesuggereerd werd dat dit over de 2000 nits zou uitkomen. Door het paneel nu UDR 2000 te noemen is wat dat betreft wat verwarrend. De exacte beweegredenen van Samsung zullen blijken als de S23 Ultra officieel wordt aangekondigd.

Afbeelding: Weibo
Via: Android Headlines


ts Samsung Vision Booster

Schermhelderheid Samsung Galaxy S23 Ultra mogelijk naar recordhoogte

Geruchten ·

Volgens een nieuw gerucht gaat de aankomende Galaxy S23 Ultra van Samsung een record verbreken. Het toestel krijgt naar verluidt de hoogste piek schermhelderheid ooit. Dat is goed nieuws voor de leesbaarheid buitenshuis.

Begin 2023 kondigt Samsung naar alle waarschijnlijkheid de Galaxy S23-serie aan, inclusief deze S23 Ultra. De Ultra is traditiegetrouw het meest high-end en bevat de nieuwste technieken. Eén techniek waarin Samsung zich in 2023 wil onderscheiden is de schermhelderheid. De S23 Ultra krijgt volgens dit gerucht een maximale schermhelderheid van rond de 2200 nits.

Image showing the Dynamic AMOLED 2x screen of the Samsung Galaxy S22 Ultra at night
De Galaxy S22 Ultra had al een helder 1750 nits scherm

Ter vergelijking, de Galaxy S22 Ultra heeft een piek helderheid van 1750 nits. De Samsung Galaxy S23 Ultra gaat daar dus zo'n 25% overheen. Op moment van schrijven zijn de Apple iPhone 14 Pro en 14 Pro Max de telefoons met de hoogste piek helderheid van 2000 nits. Vermoedelijk kon Samsung dit niet verkroppen.

Dynamic AMOLED 2x met Vision Booster

De maximale schermhelderheid van de Samsung Galaxy S23 Ultra staat volgens de bron nog niet exact vast. Het zal ergens tussen de 2100 en 2200 nits liggen. Samsung gooit de laatste jaren hoge ogen met de beeldschermen in haar duurste Galaxy S-modellen. Het Dynamic AMOLED- scherm ontvangt met ieder jaar nieuwe functies en verbeteringen en geldt als één van de beste in de industrie.

Samsung zal deze S23 Ultra samen met de S23 en S23 Plus naar alle waarschijnlijkheid ergens in het eerste kwartaal van 2023 wereldkundig maken. Mocht de Ultra daadwerkelijk een dergelijk helder scherm krijgen dan staat niets in de weg voor een zonnige toekomst.

 • Tags:
 • dynamicamoled2x
 • galaxys23ultra
 • s23ultra
 • samsung

ts Ice Universe Weibo S23 Ultra Cam Specs

Cameraspecificaties Samsung Galaxy S23 Ultra komen steeds meer in focus

Geruchten ·

Al enige tijd praten we over de aanstaande Galaxy S23 Ultra van Samsung en diens 200MP camera. Via via krijgen we nu meer specificaties over die camera en kunnen we gaan vergelijken.

Laten we beginnen met de huidige Galaxy S22 Ultra. Die beschikt over een 108MP hoofdcamera met de volgende specificaties:

 • 108 megapixel
 • 1/1.33" ISOCELL HM3 (S5KHM3) sensor
 • 0.8 µm pixels
 • f/1.8 diafragma

Volgens een bericht van Ice Universe krijgt de aankomende Galaxy S23 Ultra een hoofdcamera met onderstaande specificaties. De bekende lekker noemt z'n informatie "100% bevestigd".

 • 200 megapixel
 • 1/1.3" sensor
 • 0.6µm pixels
 • f/1.7 diafragma

Het is onduidelijk welke sensor Samsung hiervoor gebruikt. Het heeft al de ISOCELL HP1 aangekondigd maar die is 1/1.22" groot. We vinden deze camerasensor terug in de onlangs aangekondigde Motorola edge 30 Ultra. En dan is er nog de ISOCELL HP3; eveneens een 200MP sensor maar die is 1/1.4" groot. Dat laat ruimte over voor een mogelijke onaangekondigde ISOCELL HP2 maar bevestigd is dat nog niet.

Verbetering?

Uiteindelijk zeggen dit soort ruwe specificaties weinig over het daadwerkelijke resultaat. Er komt bij een goed fotoresultaat ook veel software kijken. We wachten dus nog even voordat we de 200MP camera van de S23 Ultra een verbetering noemen. Samsung's S23-serie wordt pas op z'n vroegst begin 2023 verwacht dus we hebben nog even.

 • Tags:
 • galaxys23ultra
 • s23ultra
 • samsung
 • universeice

ts S22 Ultra Cameras

“Samsung Galaxy S23 Ultra behoudt camera-ontwerp”

Geruchten ·

We hebben nieuws voor wie z'n oog had laten vallen op de Samsung Galaxy S23 Ultra. Mocht je benieuwd zijn naar de indeling van de camera achterop dan hebben we nu het antwoord voor je.

Samsung houdt voor de Galaxy S23 Ultra vast aan hetzelfde camera-ontwerp als de Galaxy S22 Ultra. Dus de 5 verschillende camera's liggen als druppels in de linkerbovenhoek aan de achterzijde. Dat beweert tenminste onze bron die claimt dit voor 100% zeker te weten.

Samsung Galaxy S22 Ultra camera design
Zoiets dus

Eerder leerden we al dat de S23 Ultra als eerste Galaxy-telefoon uitgerust wordt met een 200MP camera. Het is geen geheim dat Samsung de nieuwste en en meest uitgebreide technieken uitprobeert op de S Ultra-modellen.

S23 Ultra ontwerp

Dezelfde bron voorspelt dat de Samsung Galaxy S23 Ultra wat minder afgeronde zijkanten heeft dan vorig jaar. Hoekig is hij nog altijd, met een vlakke boven- en onderkant. Mocht dit gerucht werkelijkheid worden dan lijkt het erop dat de afgeronde zijkanten op z'n retour zijn. Samsung begon ermee met de S6 edge maar de afgeronde zijkanten viel niet bij iedereen in goede aarde.

 • Tags:
 • galaxys23ultra
 • s23ultra
 • samsung
 • universeice

ts Samsung Camera Module

Galaxy S23 Ultra eerste Samsung met 200MP camera

Geruchten ·

Al in september 2021 kondigde Samsung een 200MP camerasensor aan maar tot op heden is die nog niet in een telefoon verschenen. Daar zal het wel een goede reden voor hebben gehad want intussen is daar een nieuwe 200MP sensor. En de S23 Ultra wordt naar verluidt de eerste die hem krijgt.

Volgens het Koreaanse ET News legt Samsung momenteel de laatste hand aan een tweede versie van haar 200MP camerasensor. En het is de bedoeling dat de Galaxy S23 Ultra die als eerste krijgt, al staat nog niets vast.

Camera module from Samsung Electro-Mechanics
Een eerdere cameramodule van Samsung

Samsung gebruikt haar Ultra-lijn vaker om nieuwe techniek te debuteren. Het zijn dan ook met name de Ultra-telefoons die zijn uitgerust met de allerlaatste en nieuwste technieken zoals schermen met extra hoge verversing, resolutie en snellaadtechnieken. Eerder was het nog de bedoeling dat Samsung in 2021 een telefoon met 200MP camera zou uitbrengen maar die deadline is dus niet gehaald. Nu Samsung werkt aan een revisie van haar 200MP ISOCELL HP1-sensor doet vermoeden dat daarmee een probleem was.

Pas begin 2023

Samsung zelf heeft daar niets over los gelaten. Wellicht verstuurt het wel weer een persbericht wanneer deze sensor klaar is. Samsung verkoopt immers ook componenten aan concurrenten die ze vervolgens in hun eigen producten toepassen. Eerder ging al het gerucht dat Xiaomi, Motorola en ook Nokia aan telefoons met 200MP camera's werken. Er bestaat zelfs een mogelijkheid dat deze eerder op de markt komen dan de Samsung Galaxy S23 Ultra. Die wordt namelijk niet voor het eerste kwartaal van 2023 verwacht.

 • Tags:
 • 200mp
 • galaxys23ultra
 • s23ultra
 • samsung

Video’s over de Samsung Galaxy S23 Ultra

Deze video laat de camera van de Samsung Galaxy S23 Ultra alvast van dichtbij zien, tot aan de sensor toe

Nog lang niet officieel maar als hij er zo uitziet kijken we er nu al naar uit: de Samsung Galaxy S23 Ultra. Een render op basis van geruchten


Vragen en antwoorden over de Samsung S23 Ultra