Samsung Galaxy Note 3 N9005 review

Powerhouse pur sang


Samsung Galaxy Note 3 N9005 review

Woensdag 4 september werd tijdens een speciaal event in Londen de derde iteratie van de Galaxy Note samen met een bijpassende horloge aangekondigd. De nieuwe Note 3 is groter, slimmer en krachtiger dan z'n voorganger.

Leek de Note 2 nog sterk op de Galaxy S3, de Note 3 is strakker en heeft daardoor een eigen identiteit. Samsung lijkt met de Note 3 sowieso gekozen te hebben voor een geheel nieuw uiterlijk waarover we later meer vertellen.

Het succes dat Samsung heeft met de Note-serie is ook anderen niet ontgaan. Inmiddels brachten bijna alle bekende merken een eigen zogenaamde 'phablet' uit. De één is daar succesvoller in dan de andere maar het betekent wel dat de Note het wat moeilijker krijgt in de hedendaagse markt. Zo is er de Sony Xperia Z Ultra, de LG Optimus G Pro en ook de HTC One Max strijdt om de gunst van de consument. Zelfs Nokia is overstag en bracht onlangs de onder Windows Phone 8 draaiende Lumia 1520 aan. Was de Note altijd relatief duur, inmiddels zijn er ook genoeg goedkopere alternatieven verkrijgbaar zoals de Acer Liquid S1, de ZTE Grand Memo en de Huawei Ascend Mate. We gaan in deze review kijken of hij het hiertegen op kan nemen en daarmee z'n stevig prijskaartje waard is.

Wat zit er bij het toestel?

De Note 3 komt in een kartonnen doos met een hout-motief. Het doosje lijkt te klein voor de Note maar hij past er toch echt in. Naast het toestel treffen we een oplaad/data-kabel aan, een losse oplaadstekker en een in-ear-koptelefoon met in totaal drie verschillende opzetstukjes. Ook een snelstartgids en een handboek voor gebruik van de S Pen zitten in de doos. Vooral de kabel is een opvallende verschijning. Het lijkt te gaan om een USB 3.0-kabel waarvan het gedeelte dat in de telefoon past breder is dan het reguliere microUSB. Toch hoef je je oude kabels niet weg te gooien, ook die werken in de meeste gevallen gewoon. Wat dan het voordeel van deze kabel is ontgaat ons even.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel