Samsung Galaxy S6 edge review

Vooruitgang heeft z’n prijs

· 3 reacties


Samsung Galaxy S6 edge review

Net als vorig jaar kondigde Samsung haar nieuwste vlaggenschip aan voorafgaand aan het Mobile World Congress in Barcelona; de vakbeurs voor alles wat met mobiel te maken heeft. En toch heeft de Galaxy S6 edge weinig gemeen met het model van vorig jaar.

Dat heeft alles te maken met de respons van de Galaxy S5 van 2014. Die viel tegen bij de hoge verwachtingen. Sowieso deed Samsung het afgelopen jaar slechts op de telecommarkt. En dus moest het roer om, grondig. Alle bestaande ideeën gingen de prullenbak in en men moest opnieuw beginnen. Dat werd zelfs op het niveau van de interne componenten toegepast. Het resultaat mag er zijn maar het resulteert wel in een telefoon die voor het eerst afscheid neemt van aloude Samsung-voordelen als een verwisselbare batterij en geheugenkaartslot. Die twee ontbreken namelijk. Wij gaan in deze review proberen uit te zoeken of het gemis daarvan wordt goedgemaakt.

De Samsung Galaxy S6 edge werd samen met de Galaxy S6 aangekondigd en kent als grootste verschil het ronde beeldscherm. Beide modellen gelden als het topsegment en kennen concurrentie van modellen zoals de iPhone 6, HTC One M9 en in iets mindere mate de Sony Xperia Z3 en LG G3. Die laatste twee staan op de nominatie om snel vervangen te worden en zullen het dan moeten opnemen tegen deze Samsung-modellen. Op papier is de concurrentie dus groot, maar wat blijft daar in de praktijk van over?

Wat zit er bij het toestel?

Samsung levert de Galaxy S6 edge in een wit doosje met daarin naast het toestel een Nederlandstalige snelstartgids, garantiekaart, oplader, microUSB-kabel, simkaartprikker en een headset. Die laatste is in ons geval wit en met een plat snoer zodat hij niet onbedoeld in de knoop raakt. Halverwege zitten bedieningsknoppen om het volume te regelen en om gesprekken mee aan te nemen. De oordopjes hebben een eigenaardige vorm en lijken wat op die Apple meelevert met de iPhone 6. Door die vorm en het rubberachtige omhulsel zijn ze wat lastig in je oor te krijgen. Er is een tweede rubber omhulsel meegeleverd van een iets ander formaat. De dopjes zijn in-ear maar sluiten niet al het geluid af van buiten. Qua geluid doen ze het helemaal niet slecht. Vergeet vooral niet het SoundAlive+ geluidseffect aan te zetten. Die bootst surroundgeluid na en werkt alleen als de koptelefoon is aangesloten.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S6 edge
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Belsimpel.nl 64 GB Black64 GB Black € 429,00 € 429,00   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Samsung Galaxy S6 edge


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel