Samsung Galaxy S24 Ultra

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy S24 Ultra in het nieuws

ts Samsung S24 Ultra Smartprix Onleaks

Render Samsung Galaxy S24 Ultra toont weinig verschillen

Geruchten ·

Naast productrenders van de Galaxy S24 toont Smartprix ons vandaag ook renders van de aankomende Galaxy S24 Ultra. En wat blijkt, deze verschillen nauwelijks met de huidige S23 Ultra. Of zien we iets over het hoofd?

Vaker dan eens toont @onleaks ons renders van nog onaangekondigde telefoons. Deze plaatjes gaan naar de hoogste bieder, in dit geval Smartprix. Het enige wat ze er voor terug willen is een vermelding. Iets wat we voor deze vroege blik op de S24 Ultra graag over hebben.

Samsung Galaxy S24 Ultra render shared by Smartprix and Onleaks

En ons bekruipt meteen het gevoel dat we dit plaatje eerder hebben gezien. Dat klopt, want de gelijkenissen met de S23 Ultra zijn treffend. Van de camera-indeling, tot de behuizing en het scherm. Uit vrijwel niets blijkt dat we hier kijken naar een compleet nieuw toestel.

2024 = S-jaar?

Hiermee lijkt 2024 een zogenaamd S-jaar te worden voor Samsung. Een jaar waarin niet gefocust wordt op uiterlijke verschillen, maar op optimalisaties binnenin. Volgens de bron is dat mogelijk een betere UWB-ervaring om compatible smarttags terug te vinden. Of een scherm dat nog helderde kan. Uit bovenstaande afbeelding wordt het in ieder geval niet duidelijk.

Lichter titanium-frame

2024 is mogelijk ook het jaar dat Samsung een titanium frame introduceert. Dat hebben we ook gezien bij Apple met de iPhone 15 Pro en 15 Pro Max. Dit resulteert mogelijk in een lager gewicht. De S23 Ultra weegt 233 gram dus wat minder is mooi mee genomen.

De Samsung Galaxy S24 Ultra en overige S24-modellen worden mogelijk al vroeg in 2024 verwacht. Dan houdt Samsung haar traditionele Unpacked-evenement.

  • Tags:
  • galaxys24ultra
  • onleaks
  • s24ultra
  • samsung

ts Ice Universe Tweet S24 Ultra

“Samsung Galaxy S24 Ultra-camera krijgt 1x, 3x en 5x zoom”

Aparte 10x zoomlens verdwijnt mogelijk

Geruchten ·

De eerste geruchten over de Samsung Galaxy S24 Ultra zijn binnen. Een bekende lekker claimt dat het toestel het zonder aparte 10x zoomcamera moet doen. De camera wordt mogelijk vervangen door één met 5x zoom.

De tweet die het nieuws brengt is afkomstig van Ice Universe. Volgens deze insider moet de S24 Ultra het zonder 10x zoom stellen. Op de S23 Ultra wordt die functie vervuld door een aparte 10MP camera met periscooplens.

Twee by @UniverseIce about the S24 Ultra lacking a 10x zoom camera

De Galaxy S23 Ultra heeft nogal gekke zoomniveau's; 0,5x, 1x, 3x en 10x. Er zit nogal een gat tussen 3 en 10. Dat wordt door de S24 Ultra gevuld door een 50MP camera toe te passen met 5x zoom. Die komt in de plaats van 10x zoom. Maar het zal ons niet verbazen dat de S24 Ultra toch 10x kan inzoomen, maar dan digitaal. De flink grotere camerasensor, in combinatie met de nodige software, zou dit prima aankunnen. Vooral als je bedenkt dat de S23 Ultra nu al 100x digitaal kan inzoomen.

Overige S24 Ultra geruchten

Andere geruchten over de Samsung Galaxy S24 Ultra zijn schaars. Mogelijk zal het toestel alleen verkrijgbaar zijn met 16GB aan RAM-geheugen en overal geleverd worden met de Snapdragon 8 Gen 3, terwijl de instap S24 en S24+ ook met Exynos-chipsets geleverd worden. Op batterijgebied worden weinig verschillen verwacht. Mogelijk dus dezelfde capaciteit en laadsnelheden die je nu al gewend bent.

  • Tags:
  • galaxys24ultra
  • s24ultra
  • samsung
  • universeice

Vragen en antwoorden over de Samsung S24 Ultra