HTC One review

Metaal versus plastic; wie wint?


HTC One review

Na een paar magere jaren van teruglopende verkopen had HTC had het één en ander goed te maken. Om dat te bewerkstelligen zetten ze sinds begin dit jaar zwaar in op hun nieuwe vlaggenschip; de HTC One.

Nadat het toestel halverwege februari werd aangekondigd liep de definitieve verkrijgbaarheid vertraging op door een tekort aan onderdelen voor de camera en er speelde ook nog een geschil met Nokia over gebruikte technologie in de microfoon.

Om de One in 2013 de eerste plek te laten innemen gooit HTC behalve een strak en verfrissend design ook een nieuwe cameratechniek en een fors marketingbudget in de strijd. De vernieuwing is verder doorgezet in de Sense-interface die je te zien krijgt op een 4,7 inch scherm met 1080p resolutie. Desondanks zal de concurrentiestrijd met de Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z en Nokia Lumia 920 niet zo maar gestreden zijn.

Wat zit er bij het toestel?

Aangezien de HTC One een unibody-telefoon is treffen we geen losse batterij in het doosje aan want deze zit al in het toestel. Een ander gevolg van het ontwerp van de One is het feit dat de microSIM-kaart met behulp van een klein ‘laatje' in het toestel geplaatst moet worden. Om dit laatje uit te werpen zit in het doosje een klein metalen pinnetje op een papiertje met instructies geplakt.

HTC One box contents

Verder vinden we nog wat meer papierwerk in het doosje, een USB-kabel met verloopstekker en natuurlijk een headset. Hoewel HTC nog steeds een samenwerkingsverband heeft met Beats audio, en dit ook duidelijk op de achterkant van het toestel staat vermeld, is er bij de headset geen duidelijke verwijzing naar te vinden. Weliswaar zijn de rubberen sleeves felrood en is het koord plat in plaats van rond maar verder doen de oordopjes vooral nogal goedkoop aan.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel