Google Nexus 5 review

· 9 reacties


Google Nexus 5 review

Een aantal weken geleden werd de nieuwe en langverwachte Nexus-telefoon van Google gepresenteerd. Google heeft net als bij de Nexus 4 opnieuw LG in de arm genomen om het toestel te fabriceren.

De Koreaanse fabrikant heeft het toestel onder andere uitgerust met een 4,95 inch IPS-display met Full HD-resolutie, een Snapdragon 800-processor en een 8.0 megapixel camera. En omdat het een Nexus-telefoon is, beschikte hij als eerste toestel over Android 4.4 KitKat, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Met dit pakket moet de Nexus 5 zich kunnen onderscheiden van zijn voorganger en het opnemen tegen vlaggenschepen als de HTC One, Samsung Galaxy S4 en de eveneens door LG gemaakte G2.

Al snel begon het ons tijdens onze testperiode te dagen dat wij de update naar Android 4.4.2 maar niet binnen kregen. Uit een nadere inspectie van de software-informatie bleek dat onze Nexus 5 draaide op een developersversie van Android en klaarblijkelijk niet automatisch over-the-air geüpdatet zou gaan worden. Ettelijke uren werken aan een mogelijke oplossing konden hier helaas geen verandering in brengen en dus moesten we ons bij dit voldongen feit neerleggen.

Wat zit er bij het toestel?

Het witte doosje waar de Nexus 5 in wordt geleverd is omwikkeld met een blauwe koker. In het doosje vinden we onder het toestel zelf een microUSB-kabel met verloopstekker voor het stopcontact, snelstartgids en een pinnetje om de slede voor de SIM-kaart uit te werpen. Een headset krijgen we er, net als bij de Nexus 4, niet bij van Google. Al met al is hier ook weer eenvoud troef.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel