Samsung hint op uitstel Galaxy Note 21 naar 2022

Tekort aan halfgeleiderchips zou de reden zijn


Samsung maakte tijdens haar aandeelhoudersvergadering bekend dat het last heeft van een tekort aan computerchips. Dit tekort zou zelfs zo groot zijn dat de komst van de Galaxy Note 21 voor dit jaar onzeker is.

Dat uitgerekend Samsung last heeft aan een tekort aan chips is opmerkelijk. Samsung is juist één van de fabrikanten die zelf deze halfgeleiderchips maakt. Echter is de vraag naar computerelectronica gedurende de COVID-19 pandemie dusdanig gestegen dat het die vraag nauwelijks kan bijbenen. Het overslaan van de Galaxy Note-lijn voor dit jaar zou dan net wat extra lucht kunnen geven.

Samsung Exynos chip
Hier kan Samsung niet genoeg van maken

De toekomst van de Galaxy Note 21 stond al wat langer ter discussie. Dat begon met de introductie van de Galaxy S21 Ultra die als eerste niet-Note-telefoon beschikt over S Pen-ondersteuning. Samsung gaf destijds al aan dat het hier niet bij zou blijven. De Galaxy Note's stonden juist bekend als de enige grote telefoons met pen-ondersteuning. Inmiddels heeft Samsung ook al telefoons in het assortiment die groter zijn dan de Note. Het bestaansrecht van de Galaxy Note-serie kwam hierdoor ter discussie. Toch gaf Samsung aan door te willen gaan met de Note, mede vanwege de schare fans. Alleen komt een nieuw model dus mogelijk niet dit jaar.

Wereldwijd tekort aan chips

Niet alleen telecomfabrikanten hebben last van het tekort aan computerchips. Ook de automobielindustrie gaf eerder soortgelijke signalen. Bedrijven als GM waren zelfs genoodzaakt chips weg te laten uit hun nieuwste modellen om de productie niet te verstoren. Samsung is echter de eerste grote telefoonfabrikant die haar strategie hierdoor aanpast. Eerder nog gaf Foxconn, de maker van iPhones, aan dat het niet dacht veel last te hebben van het chiptekort.

Als eerste de Samsung Galaxy Note 21 hebben?Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze in de winkel ligt

Foto: Honou (cc)


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel