Sony Xperia Z review

Alles wat Sony te bieden heeft in een ruim jasje

· 14 reacties


Sony Xperia Z review

De Xperia Z beschikt over een 1,5 GHz quadcore processor, 2 GB aan RAM-geheugen, 13,1 megapixel camera, HDR óók in videomodus, 16GB intern geheugen en een microSD-geheugenkaartslot.

Dit alles is verpakt in een jasje dat gecertificeerd een plons in het water kan weerstaan en ook stof buiten de deur houdt. Waar Sony Ericsson in het verleden vaak achter de meute aanliep, zit het nu in de voorhoede van een generatie smartphones met de nieuwste specificaties en grote schermen die dit jaar uit gaan komen. Denk daarbij aan de HTC One en de Samsung Galaxy S4. Toch moeten we ook de Nokia Lumia 920 niet vergeten.

Wat zit er bij het toestel?

In het platte, vierkante, witte doosje wordt de helft van het oppervlak ingenomen door het toestel. In de laag daaronder vinden we een hoofdtelefoon en een microUSB-kabel met verloopstekker voor het stopcontact. Verder nog wat paperassen om het in gebruik nemen van de Sony Xperia Z te vergemakkelijken. In het toestel vonden we een 2GB microSD geheugenkaart. Hoewel de hoofdtelefoon van het in-ear model is, zijn de dopjes vrij groot. De rubberen sleeves lijken ook wat lastig te verwijderen. De 2.330 mAh batterij zit vast in het toestel.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel