Samsung Galaxy Note II N7100 review

· 1 reactie


Niet iedereen wist wat men aanmoest met een toestel met een formaat beeldscherm dat het midden hield tussen een mobiele telefoon en een tablet.

Desondanks zijn er inmiddels wereldwijd 10 miljoen van verkocht en heeft deze categorie toestellen een eigen naam gekregen; de phablet. Kort geleden kwam de Samsung Galaxy Note II uit en wij hebben deze verbeterde versie kunnen uitproberen.

We begonnen onze reviewperiode van de Galaxy Note II met een over-the-air update van de firmware. Dat is altijd plezierig want deze brengen vaak snelheidsverbeteringen of nieuwe functies met zich mee. Bovendien beschikt de Note II al over een 5,5 inch scherm, 8 megapixel camera en 1,6 GHz quadcore processor.

Concurrentie aanwijzen voor de Note II is lastig omdat het zo'n bijzonder toestel is met weinig natuurlijke vijanden. LG heeft de Optimus Vu en de nieuwere Vu II maar beiden zijn hier niet verkrijgbaar. In de categorie toestellen met een iets kleiner scherm valt te denken aan de Samsung Galaxy S3, HTC One X+ en de Nokia Lumia 920. Ook de nieuwe iPhone 5 kunnen we natuurlijk niet helemaal negeren.

Samsung Galaxy Note 2 outside

Wat zit er bij het toestel?

Hoewel telefoons steeds groter worden moeten de verpakkingen zo klein mogelijk zijn. Daar is Samsung ook dit keer weer goed in geslaagd. De Note II past maar net in het doosje. Verder is er nog ruimte gevonden voor een in-ear headset met sleaves in verschillende maten, een USB-kabel en verloopstekker voor het stopcontact. Alles is in het wit en ziet er netjes uit. De USB-kabel is wel aan de korte kant en het stekkertje zit erg los in het toestel. Hoewel er ruimte is voor een microSD-kaart in het toestel wordt deze niet meegeleverd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel