Samsung Galaxy Note 20+

Nog niet aangekondigd

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


De Samsung Galaxy Note 20+ in het nieuws

ts Note20plus Pigtou

Zijn dit de cameraspecs van de Samsung Galaxy Note 20+?

Geruchten ·

De doorgaans goed geïnformeerde IceUniverse heeft op Weibo enkele specificaties van de aankomende Galaxy Note 20+ van Samsung geplaatst. Het lijkt hierop dat Samsung de resetknop indrukt.

Toen Samsung de Galaxy S20 serie met onder andere de S20 Ultra aankondigde zette het in op flink verbeterde camera-eigenschappen. Het topmodel kreeg een 108 MP camerasensor met een op papier indrukwekkende zoom tot maar liefst 100x. De realiteit bleek anders. Er waren diverse softwareupdates nodig om het ware potentieel naar voren te brengen en dan nog waren klanten terecht niet tevreden.

Samsung Galaxy Note 20+
Eerder gelekte afbeelding van de Note20+

Samsung lijkt nu even de resetknop in te drukken. De toekomstige Note 20+ krijgt weliswaar een 108 MP camerasensor maar de 100x Space Zoom functie is verdwenen. Om de focusproblemen te verhelpen krijgt de 108MP sensor straks hulp van een laser. De verminderde zoom heeft ook gevolgen voor de resolutie van de perioscooplens; die gaat van 48 op de S20 Ultra naar 13 megapixel. Volgens de bron moet dit nog altijd voldoende zijn voor 50x zoom.

Laser autofocus

Breedbeeldfoto's kunnen geschoten worden met de 12 megapixel camera met ultra-groothoeklens. IceUniverse schrijft verder dat de ToF-sensor voor diepteherkenning is ingeruild voor laser autofocus. Die werkt sneller en kan hierdoor beter samenwerken met de 108MP sensor. Uit eerdere informatie bleek al dat de Galaxy Note 20+ vermoedelijk over een nieuw uiterlijk voor het camera-eiland beschikt. Het scherm gaat vermoedelijk van 6,8 naar 6,9 inch met een extra vloeiende 120Hz.

Afbeelding: Pigtou

  • Tags:
  • galaxynote20plus
  • iceuniverse
  • note20plus
  • samsung

ts Note20 Plus Pigtou

Renders Samsung Galaxy Note 20+ gelekt door @onleaks

Geruchten ·

Het doorgaans betrouwbare @onleaks heeft renders gepubliceerd van de aankomende Galaxy Note 20+ van Samsung. We zien overduidelijk een Note-achtig toestel met opvallende camera achterop. Daar lijkt de verandering de komende tijd zich dan ook te concentreren.

Alhoewel de renders van de Note 20+ afkomstig zijn van @onleaks zijn ze gepubliceerd op Pigtou. Die naam kwamen we onlangs eerder tegen; zij plaatsen een week geleden afbeeldingen van de Note 20. Verschillen met beide toestellen richten zich met name op de cameramodule.

Samsung Galaxy Note 20 Plus
De toekomstige Note 20+

Want Samsung accentueert de drievoudige camera achterop de Note 20 Plus door een aluminium ring aan de camera's mee te geven. Apple doet iets soortgelijks op de iPhone 11 Pro en Max. Het totaal aantal camera's achterop zal overigens niet steken op 3. We zien namelijk nog een vierde sensor, mogelijk een Time-of-Flight sensor voor 3D-herkenning. Hierboven zit een LED flitser. Verwacht wordt dat de Note 20+ over een periscooplens beschikt voor verbeterde zoom.

Verschillen Note 20 en 20+

Naast een andere cameramodule lijkt deze Galaxy Note 20+ over een afgerond scherm te beschikken terwijl die op de Note 20 plat is. Maar er zijn ook gelijkenissen. Zo zit de S Pen ditmaal bij beide toestellen links onderin. In vorige edities zat die nog rechts. Dat zal voor Note-veteranen even wennen zijn. De lancering van beide telefoons wordt niet voor het najaar verwacht.

  • Tags:
  • galaxynote20plus
  • note20plus
  • onleaks
  • samsung

Vragen en antwoorden over de Samsung Note 20+