Nokia Lumia 1020 review

Een nieuwe ongeëvenaarde cameratelefoon?

· 1 reactie


Nokia Lumia 1020 review

We hebben lang naar dit moment uitgekeken. Al vanaf februari 2012 om precies te zijn. Toen werd namelijk de 808 PureView met z'n haast belachelijk grote 41 megapixelsensor aangekondigd. De wereld was verbaasd.

In 2012 was Nokia al overgestapt op Windows Phone maar de 808 PureView draaide helaas nog onder Symbian. Over een Windows Phone-variant werd niet geheimzinnig gedaan en nu ligt hij eindelijk op onze testbank. We hebben het natuurlijk over de Lumia “tien-twintig”, dat vinden we tenminste beter klinken dan “duizendtwintig”.

In de tussentijd hebben ons al meerdere Nokia PureView-telefoons bereikt. Maar nog niet eerder met een 'volwaardige' 41 megapixel sensor. Critici zullen zeggen dat 41 megapixels onzin zijn. Waarom dat hier niet opgaat zullen we in deze review uitleggen. Meer pixels heeft immers voor telefoonschermen ook wat opgeleverd, denk aan Apple's Retina-scherm.

Wij testte de Lumia 1020 die standaard met de Amber-software is uitgerust in de witte uitvoering. Naast wit is de Lumia 1020 ook in het zwart en geel verkrijgbaar. In de praktijk zal de Lumia 1020 het vooral opnemen tegen de Sony Xperia Z1 en de Samsung Galaxy S4 Zoom.

Ben je niet geïnteresseerd in dingen als 'belkwaliteit' en 'menu-indeling' ga dan direct door naar onze camera-resultaten.

Wat zit er bij het toestel?

De Lumia 1020 komt in een langwerpig doosje met een retro lipje van textiel. Er zit een flyer in de doos waarop de belangrijkste eigenschappen van het toestel staan. Leer deze uit je hoofd. Mocht je nieuw zijn met Lumia-telefoons dan is er ook een snelstartgids. Verder treffen we een losse datakabel aan, een stekker en een koptelefoon met geïntegreerde microfoon in dezelfde kleur als het toestel. Het gaat om oordopjes van het type in-ear. Tot slot tref je nog een metalen prikker aan waarmee je de simkaartslot kunt openen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel