LG G2 review


LG G2 review

Afgelopen zomer presenteerde LG een krachtpatser van een smartphone die er voor moet zorgen dat concurrentie peentjes zweet en de consument weer vertrouwen krijgt in LG als respectabel smartphone-fabrikant.

De G2 heeft een Qualcomm Snapdragon 800-processor met 2 GB aan RAM en een 5,2 inch Full HD display met een 13 megapixel camera. Indrukwekkende maar niet per se opvallende features. Des te opvallender is de plaatsing van de bedieningstoetsen aan de achterzijde van het toestel. Volgens LG is dit, na uitgebreid te kijken naar hoe gebruikers smartphones gebruiken, dé ideale plek.

Belangrijkste concurrenten zijn de topmodellen van de andere grote fabrikanten. Zoals de Samsung Galaxy S4, HTC One en Sony Xperia Z1. Daarnaast is Google's Nexus 5 interessant aangezien deze op de G2 is gebaseerd en ook door LG wordt gemaakt.

Wat zit er bij het toestel?

De G2 is niet heel spectaculair verpakt maar de noodzakelijke accessoires zitten in het doosje en zijn van goede kwaliteit. Om te beginnen natuurlijk de microUSB-kabel en verloopstekker maar vooral de headset met afstandsbediening, platte kabels en strakke zilveren oordopjes ziet er erg premium uit.

Wij kregen ook nog een zogenaamde QuickWindow case bij het toestel. Dit is een extra hoesje die je over de backcover klikt. De voorzijde bestaat uit een soort smartcover flap met daarin een gat van 3,5 bij 5 centimeter. In dat gat kan op het scherm een klok, uitgebreide klok met actueel weer of controls voor de muziekspeler afgebeeld worden. Helaas is de batterijlading of notificaties dan wel previews van berichten niet zichtbaar. Wat ons betreft dus een nogal nutteloos accessoire. Enige pluspunt is dat je een telefoongesprek ook kan voeren met de cover dichtgeklapt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel