Honor 6 review

Gemaakt door Huawei en misschien zelfs wel beter dan Huawei


Honor 6 review

De Honor 6 is het nieuwste toestel van Huawei, maar dan wel undercover. Want het moet vooral lijken alsof Honor een nieuw, bijzonder merk is.

Huawei wil met de Honor 6 high-end toestellen als de Samsung Galaxy S5, Nokia Lumia 930 en Sony Xperia Z3 naar de troon steken door zijn specificaties beschikbaar te maken voor een flink voordeliger prijs. Min of meer vergelijkbaar qua specificaties en inmiddels ook qua prijs is de alweer één jaar oude LG G2. En ook het verschil met de Huawei Ascend P7 is op het eerste gezicht minimaal.

Om niet onder te doen voor de grote jongens beschikt de Honor 6 over een 5 inch beeldscherm met Full HD-resolutie, 1.3 GHz octacore-processor, 13 megapixel camera en een forse accu. Om het bijbehorende underdog imago te versterken is het toestel alleen online verkrijgbaar zonder abonnement.

Wat zit er bij het toestel?

Ook al probeert Huawei ons te doen geloven dat Honor een zelfstandig merk is erg lang kunnen ze die schijn niet ophouden. Op het doosje prijkt namelijk al het logo en de merknaam van de Chinese fabrikant. Hetzelfde geldt voor de meegeleverde accessoires. Dit zijn een headset en een microUSB-kabel met tamelijk grote stopcontactadapter. Allen uitgevoerd in het wit.

In een kartonnen envelop treffen we verder nog een snelstartgids aan en twee doorzichtige covers voor de voor- en achterkant aan. Toen we hier achter kwamen was al gebleken dat dit vooral voor de achterkant van het toestel geen overbodige luxe is, daarover later meer. Tot slot levert Huawei nog een kaartuitwerpgereedschap mee met de Honor 6. Dit is een plastic fiche waarmee de SIM-kaart en microSD-kaart uit het toestel gedrukt kunnen worden.


Prijsvergelijker Honor 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com € 299,99 € 299,99   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Honor 6


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel