Apple iPhone 5 review

· 7 reacties


Op 12 september werd alweer de nieuwe 6e Apple iPhone aangekondigd, naar verluidt de laatste waaraan wijlen Steve Jobs heeft meegewerkt. Al op 28 september lag het apparaat in Nederland in de winkel.

Fanboys haalden echter een week eerder het apparaat al op in Duitsland. Mede door de grote stroom Nederlanders leidde dat in sommige gevallen tot chaotische taferelen.

Apple noemt de iPhone 5 “de grootste ontwikkeling ... sinds de iPhone”. Hiermee doelen ze natuurlijk op het grotere beeldscherm. Nou zijn ze in Cupertino wel van grootspraak, dus hoog tijd om te kijken wat wij van de iPhone 5 vinden. De iPhone 4 en de 4S konden we niet aanraden. De 4 niet vanwege z'n antenne-ontwerpfout, en de 4S omdat het een te kleine update was. Hoe zit het dan met de 5? Kan deze iPhone eindelijk weer op onze goedkeuring rekenen? Niet dat Apple zich ook maar iets van ons oordeel aantrekt, er zullen immers weer genoeg van verkocht worden. Maar dat maakt ons oordeel niet minder interessant, mede omdat wij géén Apple-fansite zijn die ongeacht wat het bedrijf presenteert lof en hulde prediken.

iPhone 5 next to the iPhone 4

Wij testte de iPhone 5 in het zwart en in de 16 GB uitvoering met iOS versie 6.0.1. Concurrenten voor deze iPhone zijn de hier nog niet verkrijgbare LG Optimus G, de HTC One X+ en natuurlijk de Samsung Galaxy S III. Welke is beter? Onze dank gaat uit naar Smartphoneshop die deze Apple iPhone 5 Zwart 16 GB beschikbaar stelde.

Wat zit er bij het toestel?

Een compliment voor Apple; het is ze wederom gelukt de verpakking nog kleiner te maken. De inhoud is wat karig voor die prijs; een stekker, kabel, koptelefoon en telefoon. We hebben het hier wel over de nieuwe EarPods met ingebouwde bediening. Ze zitten best lekker, en er komt bovengemiddeld geluid uit. Verder is er nog wat documentatie en een pinnetje om de simkaart te plaatsen.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel