Apple iPhone 4S review


Eigenlijk had dit de review van de iPhone 5 moeten zijn. Begin oktober verzamelde Apple de wereldpers om daar de nieuwste telg in de iPhone-familie te presenteren.

Algemeen aangenomen werd dat daar de iPhone 5 met een geheel vernieuwd ontwerp en een groter beeldscherm getoond zou worden. In plaats daarvan werd er een "S" achter de huidige iPhone 4 geplaatst en dat was het dan. We zouden onszelf dan ook veel moeite besparen door de review van de iPhone 4 te pakken en te copy/pasten.

Het ligt echter wat genuanceerder dan dat. De iPhone is nou eenmaal dé industriestandaard en reden waarom we vandaag de dag massaal met touchscreen-telefoons rondlopen. We zouden het toestel te kort doen door hem zo te bespreken. Maar eerlijk is eerlijk, we moesten goed zoeken naar de verschillen met z'n voorganger. Wij ondernamen de moeite om de verschillen op te zoeken, te belichten en nader toe te lichten. Onze dank gaat in het bijzonder uit naar PDAshop die een exemplaar beschikbaar stelde.

De iPhone 4S moet het in de realiteit opnemen tegen de Samsung Galaxy S II, de HTC Sensation XE en de Motorola Razr. Veel meer concurrenten kent de iPhone 4S ook niet echt. Wij testten de iPhone 4S in het wit en iOS versie 5.0.1 die de beloofde batterijfix zou moeten bevatten, maar daarover later meer.

Wat zit er bij het toestel?

De iPhone 4S zit in het bekende kleine doosje. Het moge duidelijk zijn; de hoge aanschafprijs zit hem niet in de verpakking. De inhoud komt bekend voor; wat documentatie, een Apple-stickervel, een koptelefoon, SIM eject-tool, datakabel en een stekker. We kennen ze nog van vorige iPhones. Een karige maar complete inhoud dus. Ons gaat het met name om de telefoon zelf.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel