3820

· 8 reacties


Camera

Nokia heeft een 20 megapixel PureView-camera met optische beeldstabilisatie en hardware van Zeiss in de Lumia 930 gestopt. Als gebruiker van een Nokia met Windows Phone heb je standaard twee cameratoepassingen tot je beschikking; eentje van Windows Phone en eentje van Nokia. Hiervan is, zoals wellicht verwacht mag worden, de camera van Nokia zelf een stukje uitgebreider qua functionaliteit. Maar ook qua prestaties heeft deze een streepje voor.

De camera kan kopieën van foto's in een hoge (16 MP) en lage (5 MP) resolutie opslaan zodat deze later bewerkt kunnen worden. Mocht je 19 megapixels willen benutten dan moet je de beeldverhouding van 16:9 naar 4:3 veranderen. Er is zelfs de optie om foto's in RAW-formaat op te slaan (DNG).

In de instellingen kunnen behalve witbalans, ISO en helderheid ook scherpstelling en sluitertijd worden aangepast. Bovendien kan je met deze camera zogenaamde levende beelden vastleggen. Dit houdt in dat je foto's niet statisch zijn maar kort kunnen bewegen. Deze bestanden worden als MP4 opgeslagen en ze delen is dan weer een beetje lastig.

De camera beschikt niet over een HDR-modus maar levert onder vrijwel alle omstandigheden hele mooie beelden af. Kleuren en details zien er erg netjes uit. Ook focussen werkt snel en goed, mede dankzij de speciale cameraknop. Alleen als er grote verschillen tussen lichte en donkere vlakken zijn dan is het lichte gedeelte enigszins overbelicht.

Door de vier microfoons waar de Lumia 930 mee is uitgerust en Nokia Rich Recording worden video's van het meest natuurgetrouwe geluid voorzien en met Nokia Creative Studio kun je de beelden uitgebreid bewerken. Nokia Storyteller kan een selectie van je beeldmateriaal automatisch samenstellen tot interactieve presentaties. Vergelijkbaar met wat we al kennen van Zoe op de HTC One.

Nokia Lumia 930 camera samples
Klik hierboven voor meer voorbeeldfoto's van de Lumia 930


Praat mee over dit artikel