3820

· 8 reacties


Uithoudingsvermogen

Het is mogelijk om het met de Lumia 930 anderhalve dag vol te houden maar erg gemakkelijk is het niet. Over het algemeen gaf hij er binnen 24 uur de brui aan na gemiddeld tot intensief gebruik van, met name, internet en de camera. Het toestel geeft één keer, bij 10%, een waarschuwing dat de batterij bijna leeg is. Daarna laat hij niet meer van zich horen totdat hij uitvalt.

Een kleine hint naar het beperkte uithoudingsvermogen is misschien het feit dat de batterijbesparing naar voren is gehaald vanuit de instellingen en een eigen kopje heeft in het menu. Hier kunnen de apps met verbruik of die op de achtergrond worden uitgevoerd, weergegeven. Daarnaast kan hier de batterijbesparing worden ingeschakeld. Wat deze precies doet en wanneer hij wordt ingeschakeld is helaas onduidelijk. De Lumia 930 kan overigens ook draadloos worden opgeladen. Daarvoor heb je wel een speciale oplader nodig die niet standaard in het pakket zit.

Belkwaliteit

Een inkomende oproep kan tot zwijgen gebracht worden door het toestel met het scherm naar beneden te draaien. Mocht je een oproep wel aannemen dan is de gesprekspartner over het algemeen helder en duidelijk te verstaan. Tijdens een gesprek zijn de functies numeriek toetsenbord, luidspreker, dempen, wachtstand en een persoon aan het gesprek toevoegen direct beschikbaar.

Voor meer functionaliteit kan natuurlijk ook teruggekeerd worden naar het startscherm. In het beloverzicht kan ook gekozen worden voor een oproep via Skype. We hadden vrij vaak last van een wegvallende verbinding met het netwerk. Maar na het terug in gebruik nemen van onze reguliere telefoon lijkt dit toch te maken te hebben met een verminderde dekking van de provider.


Praat mee over dit artikel