BlackBerry KEY2 met dubbele camera aangekondigd voor €649


Zojuist is zoals verwacht de BlackBerry KEY2 officieel aangekondigd. Net als de KEYone wordt ook de KEY2 door TCL gemaakt. Qua uiterlijk zijn er niet eens zoveel verschillen al is dit wel de eerste smartphone onder BlackBerry-naam met een dubbele camera. Welkom in 2018!

Nog altijd kent de BlackBerry KEY2 een 4,5 inch scherm met 4:3 verhouding en met een resolutie van 1620 bij 1080 pixels. Hiermee is het scherm minder hoog als andere Android-telefoons. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de aanwezigheid van een volledig toetsenbord. Volgens BlackBerry het meest intelligentie toetsenbord ooit. Nog altijd zit er een vingerafdruklezer in de spatiebalk en herkent het toetsenbord bewegingen zodat je door webpagina's kunt scrollen. Nieuw dit keer is echter de Speed Key rechtsonder.

BlackBerry KEY2
De nieuwe BlackBerry KEY2 in het zilver

Hiermee zijn snelkoppelingen te maken om snel apps te openen of andere handelingen uit te voeren. Je kunt tot 52 verschillende maken. Ook nieuw aan het toetsenbord zijn de grotere toetsen. Die zijn tot 20% groter voor een nauwkeuriger tekstinvoer. Toch steelt de dubbele 12 megapixel camera achterop de KEY2 de show. Dubbele camera's op telefoons is niets nieuws maar wel voor BlackBerry. Eén van de sensor kent een 2x optische zoom om objecten dicht(er)bij te halen. Er is ook een portretmodus aanwezig waarmee je onscherpe achtergronden kunt maken en filters kunt toevoegen. Hoe goed de camera in werkelijkheid presteert moeten we nog even afwachten, onafhankelijke testen zijn nog niet voor handen. Previews wel en die spreken over een goeie camera, niet fantastisch maar ook niet slecht.

BlackBerry KEY2 in Nederland

De BlackBerry KEY2 wordt in een 64 GB uitvoering in de kleuren zwart en zilver op de markt gebracht voor een bedrag van 649 euro. BlackBerry geeft aan dat het toestel wereldwijd nog deze maand in de verkoop gaat maar wij hebben ook al de tweede helft van juli gehoord. Mogelijk heb je dus nog even geduld nodig mocht je een exemplaar willen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel