Sony Xperia Z3 Compact review

Kleine krachtpatser die een hoop dingen goed doet


Sony Xperia Z3 Compact review

Tegen het einde van de zomer presenteerde Sony haar nieuwe compacte model. Niet de Xperia Z2 Compact zoals de logica van cijferreeksen deed vermoeden, maar de Z3 Compact.

Dit is de kleinste telg van de Z3-familie maar laat zijn formaat je niet misleiden. De Z3 Compact heeft 1 GB minder werkgeheugen en natuurlijk een kleinere batterij dan zijn grote broer maar verder beschikt hij over dezelfde hardware. Dat betekent dezelfde quadcore-processor en 20,7 megapixel camera gehuld in een stof- en waterdicht jasje.

Vanwege zijn formaat en natuurlijk ook zijn aanzienlijk voordeliger prijskaartje kon de Z3 Compact weleens een geduchte concurrent zijn van de iPhone 6. Ook de Samsung Galaxy Alpha moet op zijn tellen passen.

Wat zit er bij het toestel?

Behalve de telefoon zelf en wat paperassen vonden wij in het doosje alleen een microUSB-kabel en een solide adapter voor het stopcontact. Geen headset dus maar momenteel krijg je tijdelijk een Sony MDR-ZX750BN Wireless Bluetooth Headset twv € 149,95 bij je Z3 Compact.

Door de plaatsing van de microUSB-aansluiting dicht tegen de rand kan het gebeuren dat niet alle microUSB-kabels passen of blijven zitten.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel