Sony Xperia C5 Ultra Dual


Sony Xperia C5 Ultra Dual (E5563)
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
6,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Sony Xperia C5 Ultra Dual

 • Enorm groot schermformaat
 • Haast ongekend hoge selfiecamera-resolutie
 • Selfie-flitser
 • Dual SIM-ondersteuning

Minpunten Sony Xperia C5 Ultra Dual

 • In tegenstelling tot andere Sony's niet waterdicht

De Sony Xperia C5 Ultra Dual in het kort

De Sony Xperia C5 Ultra Dual is een opvallend grote Android-smartphone van Sony met twee hoge resolutie 13 megapixel camera's. Waar de C5 Ultra Dual ook dubbel mee is uitgerust is een flitser. Je kunt dus selfies schieten met flitser. Hiermee is het toestel uitermate geschikt voor de selfiegeneratie.

Groot, heel erg groot

Voor sommige mensen kunnen telefoons niet groot genoeg zijn. Die moeten vooral eens naar deze C5 Ultra Dual kijken. Met een schermdiagonaal van 6 inch is hij enorm groot. Daarmee is het toestel niet voor iedereen geschikt. 6 inch is namelijk wel heel erg groot en het komt in de buurt van de kleinere mini-tablets. In ons vergelijking-onderdeel kun je hem vergelijken met andere telefoons. Vergelijk hem met een telefoon die je nu bijvoorbeeld hebt om goed het verschil in grootte te zien. Als je vervolgens schrikt raden we je aan verder te kijken.

Belangrijkste Sony Xperia C5 Ultra Dual specificaties

 • Relatief hoge 13 megapixel selfiecamera met eigen LED-flitser
 • Octa-core MediaTek MT6752-processor op 1,7 GHz + 2 GB RAM-werkgeheugen
 • IPS touchscreen van 6.0 inch groot met hoge pixeldichtheid
 • 16 GB aan opslag (uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart)
 • Onderweg snel mobiel internetten met 4G
 • 13 megapixelcamera + Full HD-video
 • Ondersteunt Dual SIM

Van voor naar achter

Naast een groot scherm heeft de Sony Xperia C5 Ultra Dual ook een grote camera. En niet alleen aan de achterzijde, dezelfde sensor met autofocus heeft Sony ook voorop geplaatst. Weinig andere telefoons hebben een 13 megapixel selfiecamera. Dat is veel, eigenlijk teveel. Je ziet hierdoor werkelijk alles, iedere oneffenheid. Dat kan wat confronterend zijn. Ook aanwezig is een selfie-flitser. Ook hierin onderscheidt de C5 Ultra Dual zich. Weinig andere telefoons beschikken over een selfie-flash. Beide camera's krijgen de beschikking over Sony's beproefde Superior Auto-modus voor de beste resultaten.

Niet waterdicht, wel Dual SIM

De Sony Xperia C5 Ultra Dual is dus een enorme telefoon. Door de dunne schermrand links en rechts valt dat toch nog relatief gezien mee. Het kon erger. Het frame heeft Sony gemaakt van aluminium alleen is het niet bestand tegen water en stof. Sony staat bekend om z'n waterdichte telefoons maar deze C5 Ultra Dual moet je dus niet in het zwembad laten vallen. Grote verschil tussen deze C5 Ultra Dual en de reguliere C5 Ultra tot slot is z'n Dual SIM-eigenschap. Dat wil zeggen dat je hierin twee verschillende simkaarten kunt stoppen. Bereikbaar zijn op twee nummers dus.


Concurrenten van de Sony Xperia C5 Ultra Dual

Vergelijk de Sony Xperia C5 Ultra Dual met deze producten


Praat mee over de Sony Xperia C5 Ultra Dual