Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II
ony Xperia 1 II zwart overzicht
ony Xperia 1 II zwart onderkant
ony Xperia 1 II zwart voorkant rechterzijkant
ony Xperia 1 II zwart linkerzijkant
ony Xperia 1 II zwart achterkant linkerzijkant
ony Xperia 1 II zwart achterkant
ony Xperia 1 II zwart rechterzijkant
ony Xperia 1 II zwart bovenkant
ony Xperia 1 II paars achterkant
256 GB

Plus- en minpunten Sony Xperia 1 II

 • Kleurechtheid scherm
 • Geweldige & snelle camera
 • Geschikt voor 5G
 • Koptelefoonpoort!
 • Onhandig formaat & hoge prijs

Reviews over de Sony Xperia 1 II

7,0
1 review
5 sterren
0 reviews
4 sterren
1 review
3 sterren
0 reviews
2 sterren
0 reviews
1 ster
0 reviews
€ 50 verdienen?

Iedere maand weer verloten we een waardebon van € 50 onder alle inzenders van een ervaring. Het enige wat je hoeft te doen is laten weten wat je van dit product vindt. Klik op de knop hierboven om te beginnen.


Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


“Nieuw en intrigerend camerasysteem, maar te duur”

·

 • Minimalistische schoonheid
 • Handmatige camera beleving
 • Minimale Android aanpassingen
 • Te duur
 • Mist belangrijke functies zoals hoge verversingssnelheid
 • Glat en ietwat onhandige behuizing

Vergeleken met iedere vorige telefoon die Sony maakte zijn er zoveel verbeteringen op deze Xperia 1 II dat ik m'n enthousiasme nauwelijks onder stoelen of banken kan steken. Vroeger hadden Xperia telefoons geen enkel onderscheid met andere telefoons maar nu ze focussen op de camera is het totaal anders. Waar andere Android-telefoons proberen met tal van trucjes betere foto's te schieten laat de Xperia 1 II het totaal aan jou over.

Ondanks dat alles is het toch moeilijk de Xperia 1 II aan iemand aan te raden die geen die-hard Sony fan is. De hoge prijs gecombineerd met het gebrek aan sommige belangrijke functies maken hem wat verwarrend. Telefoons met nu standaard vlaggenschip-functies zoals een hogere beeldverversing kosten honderden euro's minder. En als je toch een Sony camera wilt dan kun je wellicht beter wachten op wat de Xperia Pro kan. (Deze beschikt over een HDMI-in zodat je hem als een volwaardige monitor kunt aansluiten op een standalone camera).

Sony is met de Xperia 1 II eindelijk weer de juiste richting ingeslagen. Daar moeten ze op voortborduren zonder over hun eigen prijskaartje te struikelen.

Bron: https://www.theverge.com/21322518/sony-xperia-1-ii-review-smartphone-new-camera-photo-pro

0 0

Alle Sony Xperia 1 II reviews


Beschrijving van de Sony Xperia 1 II

De Sony Xperia 1 II wat je officieel uitspreekt als "Xperia 1 Mark 2" is Sony's vlaggenschip voor begin 2020. Sony zet dit jaar flink in op camera's. Achterop prijkt een camerasysteem bestaande uit een viertal camera's die in samenwerking met Zeiss tot stand is gekomen. Maar ook op video-, beeldscherm- en audio-gebied laat Sony van zich horen. De Xperia 1 II is duidelijk een multimediatelefoon

Adembenemend scherm, maar niet perfect

Voor we beginnen; de Xperia 1 II is een premium vlaggenschip met dus een bijbehorend prijskaartje. Die is stevig maar daar krijg je behoorlijk wat Sony-technieken voor terug. En daar hebben we even voor nodig om die allemaal te noemen. Dit verhaal kan dus wat lang zijn maar zoals gezegd is dat niet onze schuld. We beginnen met het scherm. Voluit is dit een CinemaWide 4K HDR OLED-scherm van 6,5 inch groot. Deze ietwat afwijkende 21:9 verhouding werd bij de eerste Xperia 1 geïntroduceerd en is volgens Sony ideaal om bioscoopfilms op te bekijken. 6,5 inch is groot genoeg om langdurig naar te kijken, 4K-resolutie maakt beelden haarscherp en OLED zorgt voor kraakhelder beeld. Het paneel werkt op basis van 10-bits waardoor er meer kleurtinten weergegeven kunnen worden en dus kleurechte beelden toont. Sony gooit hier nog haar eigen professionele kleurreproductie 'CineAlta' en BRAVIA HDR-remastertechnologie over heen voor een professioneel resultaat. Leuk allemaal maar maakt dit het scherm ook goed? Uit tal van reviews die wij bekeken wel. Conclusies als "adembenemend" en "geweldig" kwamen veelvuldig voor. Het scherm kent alleen helaas geen hoge verversingssnelheid wat in deze prijsklasse wel een gemis is.

ony Xperia 1 II zwart overzicht

Bioscoopwaardige cameras

Achterop de Xperia 1 II vinden we een drietal lenzen, net als vorig jaar. Alledrie beschikken over een 12MP sensor al verschilt de grootte. De hoofdcamera kent een extra grote 1/1,7 inch sensor met f/1.7 lens voor extra veel lichtinval. Er is een ultra-groothoekcamera met f/2.2 lens en een beeldhoek van 124° bedoeld voor ruime landschappen en/of groepen. En tot slot is er een camera met f/2.4 lens met 70mm brandpuntsafstand voor zoom. Scherpstellen is wel de sterkste camera-eigenschappen van de Xperia 1 II. Dankzij de ingebouwde 3D ToF-sensor gebeurd dat niet alleen in 0,03 seconde, hij kan het ook lange tijd volhouden. Ideaal om bewegende onderwerpen vast te leggen en om scherp te filmen. De Xperia 1 II kijkt hierbij of het een oog waarneemt en stelt daarop scherp. Deze eye-autofocus werkt op zowel mensen als dieren en in lastige omstandigheden, zoals wanneer iemand voor langs loopt of wanneer je knippert. Video schiet je dan weer in maximaal 4K, met 24 fps en in 21:9. Dat komt overeen met wat je in de biscoop ziet. En het geluid klinkt ook beter door windruis automatisch weg te filteren. Stuk voor stuk Sony-technieken die uit de Alpha-cameras en Handycam-camcorders komen

Belangrijkste Sony Xperia 1 II specificaties

 • Loepscherp 4K OLED-scherm met HDR-weergave en hoge kleurechtheid
 • 12+12+12MP camera met razendsnel scherpstellen, 4K-video en bioscoop-geluidsopname
 • 3,5mm koptelefoonpoort voor je eigen headset
 • Snapdragon 865 beschikt over 5G en is snel genoeg om mee te gamen
 • 4000 mAh grote batterij met snel en draadloos laden
 • Waterdichte glazen behuizing (IP65/68)

Voor de audiofiel

Sony zou Sony niet zijn als er ook niet aan audio gedacht zou zijn. Je vindt gewoon een audio-jack aansluiting op de '1 Mark 2' zodat je je eigen favoriete koptelefoon kunt inpluggen. Nieuw is dat de signaalruis tot onder de 20 dB gereduceerd is. Er is ondersteuning voor tal van audio-codecs voor high-res audiogeluid en er zijn ingebouwde stereo-luidsprekers voor als je niet op je oor wilt hebben. Gamen behoort dankzij de ingebouwde Snapdragon 865 ook tot de mogelijkheden. Je kunt zelfs de DualShock 4-controller van je PlayStation gebruiken om Android-games te spelen. Verder kent de Xperia 1 II 5G-internet, draadloos opladen, een 4000mAh batterij met snelladen en een waterdichte IP65/68 behuizing van dubbelzijdig Gorilla Glass 6. Vrijwel niets heeft Sony nagelaten om de Xperia 1 II uit te laten blinken. En helaas zien we dat dus ook in de prijs terug.


De Sony Xperia 1 II in het nieuws

Sony Xperia 10 Ii

Sony brengt drietal nieuwe Xperia-telefoons uit; Xperia 1 II, 10 II en Xperia Pro

Telefoonnieuws ·

Het MWC mag dan wel geannuleerd zijn, Sony komt toch gewoon met een aantal nieuwe Xperia-telefoons op de proppen. Zeg hallo tegen de Xperia 1 II, Xperia 10 II en de geheel nieuwe Xperia Pro. Oftewel; het nieuwe vlaggenschip, de betaalbare middenklasser en Sony's nieuwe showcase-telefoon.

De Sony Xperia 1 II is een doorontwikkeling van de bestaande Xperia 1. Al zou je dat vanwege het vernieuwde uiterlijk niet meteen zeggen. Het toestel beschikt over platte zijkanten van metaal, Gorilla Glass 6 aan beide kanten maar het meest in het oog springend is de Zeiss-branding. Sony zet haar samenwerking met de Duitse lenzenfabrikant in een hogere versnelling.

Sony Xperia 1 II

Zoals gebruikelijk draait het bij Sony en dus bij de Xperia 1 II alleen maar om multimedia. Sony zet dus in op de camera, het beeldscherm en op audio. Voor dat eerste punt was het Alpha-team verantwoordelijk; bekend van Sony's high-end systeemcamera's. De Xperia 1 II beschikt net als die dure camera's over Eye Autofocus waarmee 60x per seconde scherp gesteld wordt op een oog (van mens of dier). Meer dan genoeg om altijd een scherp plaatje van iemand te schieten. Scherpstellen in het donker is ook mogelijk dankzij de extra 3D iToF (indirect Time-of-Flight) sensor. De meet de afstand tussen de telefoon en het object en stelt vervolgens razendsnel scherp. Een 50% grotere Exmor RS-sensor van 1/1.7" met grotere pixels zorgt voor een verbeterde lichtgevoeligheid.

Viertal Alpha-camera's

Het camerasysteem op de Sony Xperia 1 II bestaat in totaal uit 4 camera's; een 12 megapixel 24mm f/1.7 hoofdlens, 12 megapixel 16mm f/2.2 groothoeklens, een 12 megapixel 70mm f/2.4 telephotolens en de eerder genoemde 3D iToF dieptecamera. De camerainterface sluit nu beter aan bij wat je op de Sony Alpha-camera's gewend bent en daarmee benut Sony ook slim het bredere 21:9 CinemaWide-scherm. Deze meet 6,5 inch groot, beschikt over een 4K-resolutie en doet aan HDR. Het gaat om een OLED-paneel dus spetterende kleuren gegarandeerd.

Sony Xperia 1 II camera

DSEE Ultimate

Op audio-gebied is er 360 Reality Audio aanwezig; Sony's eigen object gebaseerde ruimtelijke audiotechnologie. Voorop zitten volwaardige stereo speakers, er is gewoon een 3.5mm audio-jack aanwezig om je eigen favoriete koptelefoon in te pluggen en er is ondersteuning voor uiteenlopende audio codecs om draadloos in hoge resolutie muziek te luisteren. Denk aan LDAC en DSEE Ultimate. Dat de Xperia 1 II een high-end smartphone is bewijst de processorkeuze. Binnenin ligt een Snapdragon 865 van Qualcomm. Samen met een 4000 mAh batterij met snelladen en draadloos laden zorgt dat je wel even vooruit kunt.

Xperia 10 II

Ook aan het middensegment werd gedacht. Zo verfriste Sony ook de Xperia 10 met de komst van deze Xperia 10 II. Dit model is uitgerust met een 6 inch OLED-scherm met 21:9-verhouding. Het inruilen van IPS door OLED zorgt voor diepere zwarttinten en kleurrijkere beelden. Achterop zitten nu 3 camera's voor portretten, ultra-groothoek en een telephoto om te zoomen. De behuizing is van Gorilla Glass 6 en is IP65/68 waterdicht. De Snapdragon 665 put kracht uit een 3600 mAh batterij met Xperia Adaptive Charging voor beter energiebeheer.

Sony Xperia 10 II

Sony Xperia Pro

Maar de echte verrassing is de komst van de Xperia Pro; Sony's eerste mmWave 5G-telefoon. Weliswaar ondersteunt ook de Xperia 1 II 5G maar daar hebben we het over het langzamere Sub-6 5G. Een snelle mobiele internetverbinding kan van pas komen want de Xperia Pro schiet net als de Xperia 1 II foto's in RAW en video in 4K HDR. Gek genoeg biedt de Xperia Pro op specificatie-gebied niet het allerbeste wat Sony momenteel doet, dat vinden we namelijk in die eerder genoemde Xperia 1 II. Zo zitten er hier achterop 3 camera's, eentje minder. Wel bijzonder is de HDMI in-poort waarmee hij is uitgerust. Hier kun je rechtstreeks je camera of videocamera op aansluiten. Verder is er wel veel gelijk waarmee de Pro echt weer zo'n typisch showcase-model is. Oftewel; de wereld laten zien wat het allemaal kan.

Sony Xperia Pro
Sony's eerste 5G-telefoon; de Xperia Pro

Exacte prijzen en beschikbaarheid van bovenstaande modellen zijn nog niet bekend gemaakt. Zodra we die hebben lees je dat hier terug.

 • Tags:
 • mwc20
 • sony
 • xperia10ii
 • xperia1ii
 • xperiapro

Beknopte specificaties van de Sony Xperia 1 II

Afmetingen 165,1 x 71,12 x 7,62 mm
Gewicht 181,4 gram
EAN codes 7311271632184, 7311271632160, 7311271632146, 7311271631798
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 6.5 inch, OLED
Hardware
Camera 12 MP, 12 MP, 12 MP
Processor Qualcomm Snapdragon 865, octa core
Selfiecamera 8 MP
Stof-/waterdicht
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 4000 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie

Alle Sony Xperia 1 II specificaties


Video’s over de Sony Xperia 1 II

Leuk hoor Sony dit filmpje over de Xperia 1 II maar wanneer ligt hij nou eens in de winkel?

De Sony Xperia 1 II is gemaakt voor filmmakers. Waarom zie je in deze video

Audio is toch een beetje een ondergeschoven kindje geworden in smartphoneland. Zo laten veel fabrikanten tegenwoordig de koptelefoonpoort weg. Sony niet zo bewijst het met de Xperia 1 II

De Sony Xperia 1 II is gemaakt voor snelheid en maakt dingen mogelijk die smartphones vroeger niet konden

De camera op de Sony Xperia 1 II beschikt over een razendsnelle autofocus die we kennen uit de Alpha-serie. De AI zoekt hierbij altijd naar een oog en stelt daarop scherp zoals je in deze video kunt zien


Alternatieven van de Sony Xperia 1 II

Scroll de tabel hieronder om meer te zien
Productafbeeldingen zijn op schaal
Sony Xperia 1 II
Sony Xperia 1 III
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (G988)
OnePlus 8 Pro
Samsung Galaxy S20+ 5G (G986)
 Huidig product    
Vingerafdruk-herkenning
Android1011101010
Kleurenbeeldscherm6.5 inch, OLED6.5 inch, OLED6.9 inch, Infinity-O Display, schermgat6.78 inch, Fluid AMOLED, schermgat6.7 inch, Infinity-O Display, schermgat
Camera12 MP, 12 MP, 12 MP12 MP, 12 MP, 12 MP108 MP, 12 MP, 48 MP48 MP, 48 MP, 5 MP, 8 MP12 MP, 12 MP, 64 MP
ProcessorQualcomm Snapdragon 865, octa coreQualcomm Snapdragon 888, octa coreOcta core1.8 GHz, 2.42 GHz, 2.84 GHz, Qualcomm Snapdragon 865, octa coreOcta core
Selfiecamera8 MP8 MP40 MP16 MP10 MP
Stof-/waterdicht
4G (LTE)
5G
Intern geheugen256 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))256 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM)), 16 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 256 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM)), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))128 GB (Opslaggeheugen), 12 GB (Werkgeheugen (RAM))
Batterij4000 mAh4500 mAh5000 mAh4510 mAh4500 mAh
Draadloos opladen
Snellaadfunctie

Volledige vergelijking Sony Xperia 1 II en deze alternatieven of vergelijk met andere modellen


Vragen en antwoorden over de Sony 1 II