Nokia Lumia 1520 review

Is Bigger écht Better?


Nokia Lumia 1520 review

Groter is beter lijkt het nieuwe adagium voor smartphones. Dus kon Nokia niet achterblijven en bracht eerder dit jaar de Lumia 1520 op de markt.

In tegenstelling tot wat de naam wellicht doet vermoeden is de Lumia 1520 geen opvolger van de Lumia 1020 met zijn 41 megapixel camera. Desondanks beschikt de Lumia 1520 met 20 megapixel op voorhand toch over een indrukwekkende camera. Qua uiterlijk heeft hij meer weg van de Lumia 925 en is dus mooi in lijn met de huidige design filosofie van de voormalige Finse grootmacht. Behalve de forse camera beschikt de Lumia 1520 ook over een fors Full HD-beeldscherm met een diagonaal van 6 inch en een krachtige quadcore Snapdragon 800-processor.

Nokia is zoals gezegd zeker niet de enige die tegenwoordig oversized smartphones produceert maar de anderen zijn wel allemaal Android-toestellen. Vanwege zijn formaat en schermdiagonaal moet de concurrentie van de Lumia 1520 onder andere gezocht worden bij de Samsung Galaxy Note 3, HTC One Max en Sony Xperia Z Ultra.

Wat zit er bij het toestel?

In het doosje ligt het toestel op een kartonnetje met een uitsparing voor de camera en een met plastic afgedekt venstertje voor het instrument om de lades voor SIM-kaart en microSD-kaart te openen. Daaronder vinden we een setje noodzakelijk papierwerk en tot slot de in-ear headset met extra rubberen sleeves en een USB-kabel met adapter voor het stopcontact. Alles in het zwart zodat het één geheel vormt met het toestel zelf. Al met al een compleet en netjes verzorgd pakket.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel