LG Optimus 4X HD P880 review

· 28 reacties


Je zou het niet zeggen, maar de eerste die melding maakte van deze LG Optimus 4X HD waren wij. We waren duizenden blogs voor. Om de cirkel nu rond te maken hebben wij nog voordat dit quadcore toestel in de winkel ligt een uitgebreide review.

Maar genoeg over ons, laten we het eens hebben over deze Optimus 4X HD. Het vlaggenschip van LG werd aan de vooravond van het MWC aangekondigd en is de opvolger van de Optimus 2X Speed. Daar zagen we hem ook voor het eerst, het bleek een valse start.

Het daar gedemonstreerde model liep voor de ogen van onze camera vast. Het is een euvel waar LG-telefoons vaker mee te maken hebben; softwareproblemen. We gaan tijdens deze review bekijken of LG z'n leven heeft gebeterd en of het toestel het op kan nemen tegen de HTC One X en Galaxy S III van Samsung.

Wij testte de witte uitvoering van de Optimus 4X HD met Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich. Naast de witte uitvoering is de Optimus 4X ook in het zwart verkrijgbaar.

LG Optimus 4X HD near lake

Wat zit er bij het toestel?

Ons testexemplaar zat in een zwart langwerpig doosje met rode accenten. De kleurstelling doet denken aan de Formule 1. Geen verrassing want LG sponsort de populaire racesport. Op het doosje zijn de letter "4X" en "HD" geaccentueerd. Daarmee hebben we direct twee belangrijke pluspunten van het toestel te pakken; een quad-core processor en een HD-scherm. Het doosje bevat naast de Optimus 4X een snelstartgids, datakabel, in-ear koptelefoon met bediening en een laadstekker. Er zit maar één formaat dopjes in het doosje, past het niet dan kun je dankzij de 3,5 millimeter audio-jack aansluiting altijd nog je eigen koptelefoon gebruiken. Verder treffen we nog twee NFC tags aan in de vorm van een sticker. Daarover later meer.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel