Huawei P8 review

Is voordelige premium echt een alternatief?


Huawei P8 review

Een metalen high-end smartphone voor nog geen 500 euro. Dat zou de Huawei P8 kunnen, of moeten, zijn. Het nieuwe vlaggenschip is voorzien van een metalen unibody en beschikt over een door de Chinese fabrikant zelf ontworpen 2,0 GHz octacore-processor.

Verder is er een 5,2 inch groot IPS-NEO beeldscherm met Full HD-resolutie en 13 megapixel camera ingebouwd. Niet echt spectaculaire specificaties maar de optelsom kan een fijn toestel opleveren. Hiermee moet de Huawei P8 een betaalbaar alternatief vormen voor de duurdere vlaggenschepen van de concurrentie zoals de Samsung Galaxy S6, HTC One M9 en Sony Xperia Z3+. Daarbij moet hij wel uitkijken dat hij niet zelf voorbij gestreefd gaat worden door bijvoorbeeld de Moto X Play of LG G4s.

Wat zit er bij het toestel?

Bij het uitplakken blijkt al direct dat Huawei stevig inzet met de P8. Het toestel wordt namelijk geleverd in een zwart plastic doosje waar hij van bovenaf op zijn zij ingeschoven is. De rest van de inhoud van het doosje gaat schuil achter een zwarte plastic cover. Wanneer deze is verwijderd, worden twee kartonnen doosjes zichtbaar die aan weerszijden van het toestel zitten. Uit de icoontjes op de doosjes blijkt dat de dunste is bedoeld voor de noodzakelijke documentatie en de andere voor de oplader, headset en USB-kabel. Daarnaast zit er nog een prikker voor de simkaart in.


Prijsvergelijker Huawei P8
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Central Point GreyGrey € 361,79 € 361,79   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Huawei P8


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel