3813


Telefoonboek

Zoals gezegd is de contactenlijst ondergebracht in de telefoontoepassing. Verder komt de functionaliteit ook overeen met zoals we die gewend zijn van Android. Dat betekent dat behalve van de SIM-kaart of het telefoongeheugen natuurlijk ook contacten van Gmail kunnen worden vertoond.

Daarnaast kan de contactenlijst bijvoorbeeld gesynchroniseerd worden met Facebook of een ander e-mailaccount. Om het overzicht te bewaren kan worden aangepast welk type contacten moet worden weergegeven. Bij het scrollen door de lijst licht telkens de beginletter van een nieuwe groep contacten op.

Messaging

De Ascend G6 gaf bij het opstellen van een nieuw SMS-bericht nog direct de keuze uit de meest gebelde contactpersonen maar dat is er op de G750 niet meer bij. Verder spreekt de werking van de toepassing voor zich. De G750 lijkt last te hebben van spookmeldingen. Soms maakt hij geluid terwijl er geen notificaties zijn binnengekomen. Door welke app of toepassing dit wordt veroorzaakt, konden we niet uitvogelen.

In de standaard mailapp kunnen accounts van Exchange, Gmail, Hotmail, Yahoo en overige worden toegevoegd. Bij overige komt het erop neer dat je alle gegevens handmatig moet invoeren. Op het toestel gelezen en/of verwijderde mails worden niet gesynchroniseerd met het postvak van je webmail. Bovendien ontbreken ook zelf aangemaakte online mappen.

Voor tekstinvoer is de G750 voorzien van het Swype-toetsenbord. Hiermee kan naast gewoon typen ook tekst ingevoerd worden door over het scherm te slepen. Wat ons betreft één van de fijnste alternatieve toetsenborden. Helaas heeft het te lijden onder de zwakke hardware. Wanneer je te snel sleept, worden niet alle ingevoerde woorden verwerkt. Als alternatief is het wel goed functionerende standaardtoetsenbord van Android aanwezig.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel