3813


Beeldscherm

Ondanks zijn formaat heeft de G750 geen Full HD-beeldscherm. We moeten het doen met een HD-resolutie van 1280 × 720 pixels. Daardoor blijft de pixeldichtheid steken op 267 pixels per inch. Door de grootte van het scherm blijft er nog genoeg ruimte over om content te vertonen maar dat is door de resolutie vooral vergroot en niet heel erg gedetailleerd. Kleuren zien er mooi en levendig uit. Bovendien kan in het menu de kleurtemperatuur worden aangepast, zodat het beeld warmer of kouder gemaakt kan worden.

Helaas reageert de automatische schermhelderheid erg fluctuerend. Eigenlijk lijkt deze maar twee echte standen te hebben; binnenshuis op zijn laagst en buiten op maximaal. Daardoor staat hij binnen meestal veel te donker en buitenshuis slurpt hij vaak teveel energie.

Menu

De G750 draait op Android 4.2.2 met daarover heen een door Huawei ontwikkelde schil die ze Emotion UI noemen. Op de G750 is dat versie 2.0 maar het ziet er significant anders uit dan op de eerder door ons geteste Ascend G6. Dat neemt niet weg dat het verder grotendeels over dezelfde eigenschappen beschikt. Zo is er geen applicatiemenu. In plaats daarvan zijn alle apps geplaatst op één van de startschermen. Net zoals bij de iPhone. Voor het overzicht is dit niet echt handig want een hoop apps staan standaard al in een min of meer random mapje.

Om de icoontjes allemaal even groot en dezelfde vorm te laten zijn, wordt het formaat van de pictogrammen van gedownloade apps aangepast of worden ze op een schildje geplaatst. Dit komt misschien de eenheid van de interface ten goede maar het resultaat is niet altijd even mooi.

Ook het notificatiescherm van de G750 is weer net iets anders dan dat op de G6. Bovenin staat nog steeds de tijd en datum met een snelkoppeling naar het instellingenmenu. Daaronder zit een regel met vijf snelkoppelingen naar specifieke instellingen. Deze regel kan uitgeklapt worden door op de pijl te drukken waarna nog acht instellingen tevoorschijn komen en de schermhelderheid kan worden aangepast.

Behalve het standaardthema zijn er nog twee andere thema's beschikbaar. Bovendien kunnen hiervan de losse onderdelen onderling worden uitgewisseld. Daarnaast is er nog een vereenvoudigde weergave van het startscherm die wel wat weg heeft van Windows Phone met zijn tegels.

Nieuwere toestellen van Huawei beschikken over versie 2.3 van de Emotion-interface en zo lopen de onderlinge verschillen wel erg uiteen. De waardering voor Emotion UI zal afhangen van persoonlijke smaak en voorkeuren. Het verlaagt wellicht de drempel voor nieuwe gebruikers van Android. Wat ons vooral stoort op de G750 is het feit dat de interface nogal stroperig aanvoelt. Ondanks de processor met acht kernen is de G750 vaak nog behoorlijk traag bij het opstarten en afsluiten van apps of overgangen in de interface.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel