3813


Uithoudingsvermogen

De toestellen van Huawei beschikken over een zeer uitgebreide sectie voor energiebesparing in het instellingenmenu. Daarin zitten bijvoorbeeld drie standen voor het voedingsplan. Deze passen het CPU en netwerkgebruik aan zodat de batterij iets langer of korter meegaat. Al zijn de verschillen niet erg groot.

Bij de schatting van de resterende tijd hebben wij onze twijfels. Verder is er batterijbewaking waarmee te optimaliseren problemen opgespoord kunnen worden. Een handige functie al vinden wij de term ‘problemen' wel wat zwaar want sommige functies horen gewoon bij de werking van de telefoon. Al met al houdt de G750 het gemakkelijk een volle dag uit met een maximale uitloop van ongeveer 10 uur.

Belkwaliteit

In tegenstelling tot de vorige Huawei die we testten is bij de G750 de telefoontoepassing gewoon weer geïntegreerd met het telefoonboek. Bovenin staan drie tabbladen en één daarvan is voor de kiezer. Met behulp van smartdial kan hier snel de gewenste contactpersoon gevonden worden. Verder is de toepassing overzichtelijk en functioneel.

Na onze ervaringen met de Ascend G6 op dit vlak waren we erg benieuwd hoe het de G750 zou vergaan. De prestaties zijn alleen wisselvallig. Tijdens verschillende gesprekken begon de geluidskwaliteit middenin een gesprek merkbaar te verslechteren. Waar dit door kwam blijft voor ons onduidelijk. Er zit een optie in het menu op spraakverbetering te gebruiken maar een duidelijk verschil tussen aan en uit konden wij niet bespeuren.


Praat mee over dit artikel