4108


Camera

De interface van de camera lijkt op het eerste gezicht mooi overzichtelijk en de belangrijkste knoppen lijken ook direct beschikbaar maar het ingrijpender aanpassen van instellingen is soms een kleine beproeving.

Rechts vinden we knoppen voor het nemen van video, foto en om de opnamestand te kiezen. Daaronder is de laatst geschoten foto zichtbaar die tevens als snelkoppeling naar de galerij dient. Links staan drie snelkoppelingen naar verschillende opties. Van boven naar beneden zijn dat de wisseling van de hoofdcamera naar die aan de voorzijde, flitser en de overige instellingen waaronder fotogrootte, stabilisatie, gezichtsherkenning, ISO-instelling, timer en effecten. De beschikbare opnamenstanden zijn automatisch, gezichtscorrectie, foto & meer, panorama, continuopname, HDR, nacht en geanimeerde GIF. Daarnaast kunnen sports shot en sound & shot nog gedownload worden.

Om alle 13 megapixel van de camera te benutten moet je eerst de beeldratio naar 4:3 veranderen. Voor de volledige 5.0 megapixel van de selfiecamera geldt hetzelfde. Een selfie kan gemaakt worden door 2 seconden lang je handpalm naar de camera gericht te houden. Met behulp van de stand voor brede selfie passen er nog meer mensen op de foto. Al vergt het wel de nodige oefening om met deze panoramatechniek een succesvol resultaat te krijgen.

De Galaxy A5 maakt, zeker voor een midrange-toestel, bij daglicht mooie en gedetailleerde foto's. Kleuren en contrast zien er ook prima uit al kan het beeld soms een tikkeltje donker zijn. Wanneer het omgevingslicht afneemt dan gaat dat vooral ten koste van de details in het beeld. De galerij kan foto's gesorteerd op tijd of album weergeven en het is mogelijke om ze te synchroniseren met Dropbox.


Praat mee over dit artikel