4108


Uithoudingsvermogen

Ondanks zijn beperkte afmetingen heeft de accu van de A5 een capaciteit een capaciteit van 2.300 mAh. Met betrekkelijke eenvoud houdt hij het 1,5 dag tot 2 dagen vol op één acculading. Echt intensief belasten we het toestel daarbij niet maar er wordt genoeg gebruik gemaakt van WhatsApp, e-mail en social media. Mocht je het gebruik nog wat verder opvoeren dan kun je er dus wel van uitgaan dat een lange dag op één acculading geen probleem zal zijn. Wij maakten geen gebruik van de spaarstand of extra energiebesparende stand. De laatste is vooral bedoeld om het toestel aan te houden voor lange tijd als je geen oplaadpunt ter beschikking hebt.

Belkwaliteit

De bel-applicatie is één van de punten waar Samsung hoognodig iets moe(s)t veranderen in haar interface. Het werkt naar behoren maar daar is ook alles mee gezegd. De vier tabbladen aan de bovenkant zijn enorm gedateerd. Zeker omdat ze niet alle vier helemaal op het scherm passen.

Het volume van de oorluidspreker is aan de zachte kant, zelfs op de hardste stand. Dat maakt het in luidruchtige omgevingen soms lastig om de gesprekspartner te verstaan. Over onze eigen verstaanbaarheid hebben we geen klachten gekregen. De trilstand van de A5 maakt overigens vrij veel lawaai.


Praat mee over dit artikel