Einde mogelijk in zicht voor Samsung Galaxy S-reeks

· 1 reactie


Samsung overweegt een nieuwe naamgeving voor de opvolger van de Galaxy S10. Welke is nog onbekend maar dat deze Galaxy S11 gaat heten lijkt uitgesloten.

Vanaf de eerste Samsung Galaxy S was het makkelijk voorspellen hoe het volgende model ging heten. Gewoon met 1 ophogen was dan het antwoord. Alhoewel je dat oneindig kunt volhouden bekt het op een gegeven niet echt lekker. Je vlaggenschip wordt dan een betekenisloos nummertje. Iets wat Samsung wil voorkomen, beginnend bij de opvolger van de Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10 tijdens Unpacked
Wordt de Samsung Galaxy S10 de laatste in z'n soort?

Want in plaats van de Samsung Galaxy S11 werkt Samsung aan een nieuwe naamgeving. En daarmee lijkt het einde in zicht voor de Galaxy S-naam. Het zou kunnen overstappen op een nieuwe letter en vanaf 1 beginnen. Er zijn nog wel wat letters in het alfabet over zodat X, Z maar ook B, E en L. Probleem is wat te doen met de Galaxy Note-serie. Ook daarvan nadert de 10. Dat doet vermoeden dat de Galaxy Note 10 de laatste is in deze naamgeving.

Geschiedenis Galaxy S-serie

Samsung introduceerde de Galaxy S-serie in 2010 met de i9000 als eerste model. Het was Samsung's antwoord op de iPhone van Apple en was één van de eerste Samsungs met een AMOLED-scherm en de eerste met de fameuze TouchWiz-interface. Het zou het begin worden van een lange reeks successen en tevens het begin van een jarenlang juridisch gevecht met Apple over patenten. Tot de Galaxy S4 gebruikte Samsung Romeinse cijfers om daarna over te stappen op 'gewone' getallen.

(via)


Prijsvergelijker Samsung Galaxy S10
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
reBuy
128 GB White Refurbished
€ 183,99 € 187,98   Bekijk
Amazon
128 GB Black
€ 369,90 € 380,90   Bekijk
bol.com Partner
128 GB White
€ 459,00 € 459,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy S10


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel