Google kan onversleutelde Android-telefoon op afstand ontgrendelen


Het schijnt dat de autoriteiten in sommige gevallen hulp krijgen van Google om in iemands Android-telefoon te komen. Volgens een rapport van een New Yorkse officier van justitie kan Google op afstand een Android-telefoon ontgrendelen.

Dit werkt echter alleen als iemand z'n Android-telefoon niet versleuteld heeft. Android raadt deze zogenaamd full disc encryption echter wel sterk aan. Vanaf de Nexus 6 staat dit zelfs automatisch aan en kan het niet uitgezet worden. Gebruikers met een andere Android-telefoon zullen deze versleuteling zelf aan moeten zetten. Google kan toestellen zonder encryptie van afstand ontgrendelen, zelfs wanneer iemand een PIN-code heeft ingesteld.

Android security and encryption
Beveiliging te omzeilen, tenzij encryptie is ingeschakeld

Fabrikanten zetten steeds meer in op encryptie om telefoons te beveiligen, dit zou de beste manier zijn om iemands gegevens te beschermen. Vanaf Android 6.0 Marshmallow staat deze optie echter standaard aan. Ook Apple heeft deze stap sinds iOS 8 gezet. Dit echter tot groot ongenoegen van de autoriteiten die daardoor maar lastig bij iemands gegevens kunnen komen. Dat zou terroristen aan een voordeel kunnen helpen en mogelijk is daarom deze achterdeur door Google gecreëerd. Hoe lang die al aanwezig is in Android is onbekend.

Bron: Manhattanda.org


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel