Nokia demonstreert vouwbaar scherm voor telefoon


De volgende generatie telefoons zouden wel eens met een opbouwbaar scherm zijn uitgerust. Hierdoor heb je een compacte telefoon met toch een groot scherm! Nokia is voorbereid op de toekomst en toont alvast een prototype.

Het AMOLED-scherm dat Nokia samen met Semiconductor Energy Laboratory maakte is 5,9 inch groot en beschikt over een 720p resolutie. Niets spectaculairs behalve dan als je bedenkt dat je het scherm kunt vouwen.

Nu spreken we natuurlijk al veel langer over telefoons met vouwbare schermen. Zo schreven we er begin 2008 al uitgebreid over. En toch is het nog niet echt doorgebroken. Dat komt voornamelijk omdat vouwbare schermen een aantal generaties achterliggen op traditionele schermen. De ontwikkelingen daarin staan al niet stil dus is het extra moeilijk om het scherm ook nog eens buigbaar te maken. Fabrikanten waaronder Nokia, Samsung en LG zijn echter wel druk bezig met het idee van buigbare telefoons en de eerste resultaten daarvan zijn de LG G Flex en de Samsung Galaxy Round. Het zal echter nog wel even duren voordat je telefoons echt kunt vouwen als een stuk papier.


Vermelde toestellen

Gerelateerd nieuws


Praat mee over dit artikel