Opvouwbare beeldschermen staan in de startblokken


Een nieuwe ontwikkeling op het gebied van beeldschermen zijn de zogenaamde opvouwbare beeldschermen. Het antwoord om compacte telefoons uit te rusten met grote beeldschermen. Ze komen eraan!

Polymer Vision, een spin off van Philips, houdt zich al geruime tijd bezig met deze opvouwbare beeldschermen. Deze beeldscherm zijn al twee jaar in ontwikkeling en zijn flexibel van aard. Hierdoor is dit beeldscherm in staat om zich bijvoorbeeld op te rollen.

Onlangs verraste het bedrijf vriend en vijand door nog dit jaar met een mobiele telefoon te komen, de READIUS, welke is uitgerust met een opvouwbaar beeldscherm van bijna 13 centimeter doorsnede. En dat allemaal in een compacte behuizing!

Opvouwbare beeldschermen staan in de startblokken
De READIUS beschikt over een beeldscherm van 12,7 centimeter

Het beeldscherm van Polymer Vision was oorspronkelijk bedoeld voor gebruik in zogenaamde e-readers zoals de Amazon Kidle. Een e-reader is het digitale antwoord op een boek en beschikt over een groot en prettig afleesbaar zwart/wit beeldscherm. Dit betekend dus dat de READIUS geen kleuren kan weergeven. Wel beschikt hij over een gigantisch beeldscherm die ontzettend weinig batterij vermogen nodig heeft. Verdere specificaties van de READIUS zijn momenteel nog niet bekend.

Een kleuren uitvoering van de READIUS staat binnen 5 jaar gepland voor massaproductie. Wij kijken er alvast naar uit!Praat mee over dit artikel