Sony SmartBand 2


Sony SmartBand 2 (SWR12)
Sony SmartBand 2 zwart achterkant
Sony SmartBand 2 indigo in zijkant
Sony SmartBand 2 pink in zijkant
Sony SmartBand 2 wit in zijkant gedraaid
Sony SmartBand 2 wit in zijkant
Sony SmartBand 2 wit gedraaid
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar

Pluspunten Sony SmartBand 2

  • Ditmaal met ingebouwde hartslagmeter
  • Verwisselbare gekleurde bandjes
  • Kan notificaties van je smartphone doorgeven
  • Houdt ook stressniveau bij
  • Waterdichte behuizing

Minpunten Sony SmartBand 2

  • iOS-gebruikers hebben beperkte mogelijkheden

De Sony SmartBand 2 in het kort

De Sony SmartBand 2 (SWR12) is alweer de tweede generatie Activity Tracker van het Japanse bedrijf. Dit jaar krijgt de Fitness Tracker een ingebouwde hartslagsensor mee die niet alleen je hartslag meet maar ook je stressniveau.

Vinger aan de pols

Op de Sony SmartBand 2 zelf zit geen scherm die je afleidt van alledaagse zaken. Het is een maatje die niet telkens om je aandacht vraagt. Wat hij wel doet is bijhouden hoe jij je dag doorbrengt. Dat doet hij automatisch zonder je daarbij te storen en op verschillende momenten in de dag. Dus niet alleen tijdens het sporten. Zo krijg je een beter beeld van je activiteiten en hoeveel stress je daarbij hebt ervaren. En dat doet de SmartBand 2 ook tijdens je slaap. Zo krijg je beter inzicht in hoe diep je slaap werkelijk was.

Lifelog-app

Het bijhouden van je activiteiten is één, het uitlezen ervan is een andere. Dat doe je met de Sony SmartBand 2 dankzij een apart smartphone-app. Sony noemt die Livelog en die presenteert alle informatie op een tijdlijn. Hier tref je ook foto's aan die je tussentijds geschoten hebt met je telefoon of welke muziek je beluisterd hebt. Dan kun je meteen zien hoe je daarop gereageerd hebt door de informatie van de SmartBand 2 daaraan te koppelen. Lifelog is alleen beschikbaar voor Android. Dat wil trouwens niet zeggen dat iOS-gebruikers niets kunnen met de SmartBand 2. Zij hebben de beschikking over een aparte zogenaamde companion app die louter de informatie van de fitness tracker kan uitlezen.

Ook notificaties

Ingebouwd in de Sony SmartBand 2 is een trilmotor. Deze kan je op subtiele wijze informeren over binnenkomende berichten of telefoongesprekken. Een speaker zit er niet in dus je kunt geen geluidsignalen krijgen. Wel zijn er diverse LED-lampjes beschikbaar. Doordat er verschillende kleuren beschikbaar zijn kan er zonder geluid toch verschil aangegeven worden tussen meldingen. Mocht je tot slot zat zijn van het uiterlijk van de SmartBand 2 dan kun je eenvoudig een nieuw siliconen bandje gebruiken. De SmartBand 2 zelf is namelijk slechts een kleine module die je eenvoudig in het bandje kunt schuiven. Er zijn verschillende kleuren bandjes beschikbaar.


Video over de Sony SmartBand 2

Sony geeft zelf enkele voorbeelden waarin de SmartBand 2 activity tracker handig kan zijn


Praat mee over de Sony SmartBand 2