Samsung Galaxy Xcover 3


Samsung Galaxy Xcover 3 (G388F)
Samsung Galaxy Xcover 3 zilver schuin
Samsung Galaxy Xcover 3 zilver linkerzijkant
Samsung Galaxy Xcover 3 zilver achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy Xcover 3

 • Zeer robuuste vormgeving
 • Kan tegen water, stof en vuil
 • Geschikt voor mobiel 4G-internet

Minpunten Samsung Galaxy Xcover 3

 • Cameraresolutie van 5 megapixel blijft wat achter

De Samsung Galaxy Xcover 3 in het kort

De Samsung Galaxy Xcover 3 is eindelijk weer een enorm robuuste smartphone van Samsung. De vorige Xcover dateert alweer uit 2013 dus het werd hoog tijd voor een update om hem weer hedendaags te maken.

Snel en stevig

Zo is het belangrijkste wat er in deze Xcover 3 is bijgekomen de ondersteuning voor 4G. Hiermee is het mogelijk om onderweg snel te kunnen internetten. Denk dan aan filmpjes bekijken of videobellen in HD, maar ook gewoon webpagina's bekijken gaat razendsnel. Bang om vies te worden is de Xcover 3 niet. Hij zit in een zeer robuust jasje en krijgt diverse certificaten mee. Denk aan IP67 waarmee hij gegarandeerd water- en stofdicht is. Ook een MIL-STD 810G certificaat heeft hij op zak. Daarmee overleeft hij vallen tot 1,2 meter zonder kleerscheuren.

Belangrijkste Samsung Galaxy Xcover 3 specificaties

 • Quadcore processor op 1,2 GHz bijgestaan door 1,5 GB werkgeheugen
 • 5 megapixel camera met Full HD video-opname
 • 8 GB opslagruimte (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
 • Relatief klein 4.5 inch beeldscherm
 • Onderweg snel mobiel internetten via 4G
 • Stof- en waterdicht met IP67-certificaat
 • Bekijk alle Samsung Galaxy Xcover 3 specs

Buitenmens

De Galaxy Xcover 3 is gemaakt om buiten te zijn. Handig is daarom dat het toestel echte knoppen heeft in plaats van aanraakgevoelige exemplaren. Er zit zelfs een aparte Xcover Key-toets waarmee je snel bepaalde apps kunt openen. De zaklantaarn bijvoorbeeld of 2x voor het openen van de camera-app. Die camera schiet trouwens in maximaal 5 megapixel terwijl er aan de voorzijde een 2 megapixel camera is bijgekomen voor het maken van selfies. Het resultaat bekijk je op een 4,5 inch groot beeldscherm. Samsung past een zogenaamde WVGA-resolutie toe wat inhoudt dat er 480 bij 800 pixels aangestuurd worden.

Samsung Galaxy Xcover 3 zilver schuin

Ideaal voor

De Samsung Galaxy Xcover 3 is dus gemaakt om tegen een stootje te kunnen, om vies te worden of zelfs nat. Hiermee is het niet alleen handig voor mensen die buiten werken maar ook voor mensen die met kinderen werken en niet altijd weten waar hun telefoon blijft. Je spoelt hem zo af onder de kraan. Dankzij het Android-besturingssysteem heb je toch een moderne telefoon en kun je vele apps downloaden en gebruiken. Er is een zeer bekwame quadcore-processor op 1,2 GHz om alles soepel te laten verlopen.


Concurrenten van de Samsung Galaxy Xcover 3

Vergelijk de Samsung Galaxy Xcover 3 met deze producten


Praat mee over de Samsung Xcover 3