Samsung Galaxy Xcover 3


Samsung Galaxy Xcover 3 (G388F)
Samsung Galaxy Xcover 3 zilver schuin
Samsung Galaxy Xcover 3 zilver linkerzijkant
Samsung Galaxy Xcover 3 zilver achterkant
Review
Schrijf de allereerste review
Status
VerkrijgbaarZilver
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy Xcover 3

 • Zeer robuuste vormgeving
 • Kan tegen water, stof en vuil
 • Geschikt voor mobiel 4G-internet

Minpunten Samsung Galaxy Xcover 3

 • Cameraresolutie van 5 megapixel blijft wat achter

Prijsvergelijker Samsung Galaxy Xcover 3
Maandelijks Eenmalig Minuten Data      
Ben € 14,00 € 0,00 100 500 MB 4G Tip
hollandsnieuwe € 15,00 € 0,00 1000 1000 MB   Bekijk
Telfort € 18,50 € 0,00 150 500 MB 4G Bekijk
Vodafone € 19,00 € 0,00 150 500 MB   Bekijk
KPN € 22,00 € 0,00 200 1000 MB   Bekijk
T-Mobile € 24,00 € 0,00 onbeperkt 1000 MB   Bekijk
Simyo € 13,00 € 133,00 100 1000 MB   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Samsung Galaxy Xcover 3 met abonnement


Toon alleen abonnementen van
Ben abonnementen
hollandsnieuwe abonnementen
KPN abonnementen
T-Mobile abonnementen
Tele2 abonnementen
Telfort abonnementen
Vodafone abonnementen

De Samsung Galaxy Xcover 3 in het kort

De Samsung Galaxy Xcover 3 is eindelijk weer een enorm robuuste smartphone van Samsung. De vorige Xcover dateert alweer uit 2013 dus het werd hoog tijd voor een update om hem weer hedendaags te maken.

Snel en stevig

Zo is het belangrijkste wat er in deze Xcover 3 is bijgekomen de ondersteuning voor 4G. Hiermee is het mogelijk om onderweg snel te kunnen internetten. Denk dan aan filmpjes bekijken of videobellen in HD, maar ook gewoon webpagina's bekijken gaat razendsnel. Bang om vies te worden is de Xcover 3 niet. Hij zit in een zeer robuust jasje en krijgt diverse certificaten mee. Denk aan IP67 waarmee hij gegarandeerd water- en stofdicht is. Ook een MIL-STD 810G certificaat heeft hij op zak. Daarmee overleeft hij vallen tot 1,2 meter zonder kleerscheuren.

Belangrijkste Samsung Galaxy Xcover 3 specificaties

 • Quadcore processor op 1,2 GHz bijgestaan door 1,5 GB werkgeheugen
 • 5 megapixel camera met Full HD video-opname
 • 8 GB opslagruimte (uitbreidbaar met microSD-kaartjes)
 • Relatief klein 4.5 inch beeldscherm
 • Onderweg snel mobiel internetten via 4G
 • Stof- en waterdicht met IP67-certificaat
 • Bekijk alle Samsung Galaxy Xcover 3 specs

Buitenmens

De Galaxy Xcover 3 is gemaakt om buiten te zijn. Handig is daarom dat het toestel echte knoppen heeft in plaats van aanraakgevoelige exemplaren. Er zit zelfs een aparte Xcover Key-toets waarmee je snel bepaalde apps kunt openen. De zaklantaarn bijvoorbeeld of 2x voor het openen van de camera-app. Die camera schiet trouwens in maximaal 5 megapixel terwijl er aan de voorzijde een 2 megapixel camera is bijgekomen voor het maken van selfies. Het resultaat bekijk je op een 4,5 inch groot beeldscherm. Samsung past een zogenaamde WVGA-resolutie toe wat inhoudt dat er 480 bij 800 pixels aangestuurd worden.

Samsung Galaxy Xcover 3 zilver schuin

Ideaal voor

De Samsung Galaxy Xcover 3 is dus gemaakt om tegen een stootje te kunnen, om vies te worden of zelfs nat. Hiermee is het niet alleen handig voor mensen die buiten werken maar ook voor mensen die met kinderen werken en niet altijd weten waar hun telefoon blijft. Je spoelt hem zo af onder de kraan. Dankzij het Android-besturingssysteem heb je toch een moderne telefoon en kun je vele apps downloaden en gebruiken. Er is een zeer bekwame quadcore-processor op 1,2 GHz om alles soepel te laten verlopen.

Samsung Galaxy Xcover 3 prijzen

De Galaxy Xcover 3 is zowel los als met abonnement verkrijgbaar. Wij vonden al vanaf €166 een aanbieder. Vergeleken met toen hij voor het eerst in de winkel lag is hij alweer stukken voordeliger. Een exemplaar kostte toen namelijk 214,11 euro. In combinatie met een abonnement behoort ook tot de mogelijkheden. Je hebt dan al een Galaxy Xcover 3 vanaf 14 euro per maand zonder vooraf bij te betalen. Dat bedrag geldt overigens wel voor een tweejarig abonnement. Alle eenjarige abonnementen vind je op deze abonnementspagina, kies vervolgens links bovenaan in het zoekscherm voor de optie 1 jaar. Het is daar ook mogelijk te zoeken op aantal belminuten/sms’jes, MB’s en hoeveel je maximaal kwijt wilt zijn per maand. Er valt slechts uit één kleuruitvoering te kiezen en dat is: zilver (Dark Silver). Samsung heeft alleen een variant uitgebracht met 8 GB aan intern opslaggeheugen. Mocht dat toch echt te weinig zijn dan kun je zelf altijd nog een MicroSDHC-geheugenkaartje aanschaffen.


Concurrenten van de Samsung Galaxy Xcover 3

Vergelijk de Samsung Galaxy Xcover 3 met deze producten


Praat mee over de Samsung Xcover 3