Samsung Galaxy Trend 2 Lite


Samsung Galaxy Trend 2 Lite (G318H)
Samsung Galaxy Trend 2 Lite wit schuin 2
Samsung Galaxy Trend 2 Lite wit schuin
Samsung Galaxy Trend 2 Lite wit achterkant
Samsung Galaxy Trend 2 Lite wit rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
4,0 inch
Camera
3,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy Trend 2 Lite

  • Voordelig in aanschaf
  • Eenvoudig maar wel veelzijdig
  • Compacte vormgeving

Minpunten Samsung Galaxy Trend 2 Lite

  • Standaard weinig opslagruimte

De Samsung Galaxy Trend 2 Lite in het kort

De Samsung Galaxy Trend 2 Lite (G318H) is een eenvoudige maar veelzijdige smartphone met een voordelig prijskaartje. Het is bovendien één van de weinige Android-smartphones die voor minder dan 100 euro verkrijgbaar is.

Voldoende voor alledaags gebruik

Het beeldscherm van de Trend 2 Lite meet 4,0 inch in diagonaal, gemiddeld genomen is dat voor de meeste gebruikers ruim voldoende. De hoofdcamera bevindt zich op de achterkant. Deze is 3 megapixel groot wat vrij bescheiden genoemd mag worden. Voor Instagram en Facebook bijvoorbeeld is dit meer dan genoeg. Binnenin de Samsung Galaxy Trend 2 Lite zorgt een dual-core processor op 1,2 GHz ervoor dat alles soepel verloopt. Al met al zijn het geen spectaculaire eigenschappen maar het is voor alledaags gebruik wel voldoende.

Samsung Galaxy Trend 2 Lite wit schuin 2

Veelzijdig

Binnenin de Samsung Galaxy Trend 2 Lite zit een 1.500 mAh grote batterij. Dat zal in de meeste gevallen genoeg zijn om een volledige dag door te komen. Samsung heeft gebruik gemaakt van Android 4.4 KitKat waarin ook nog diverse batterij besparende functies zitten. Die zullen ervoor zorgen dat ook het laatste beetje energie uit de batterij geperst wordt. Door die Android-versie heb je tevens de beschikking over vele apps. Die kun je halen uit de Play Store en er zijn apps die gratis zijn en waarvoor je moet betalen. Daarnaast heeft Samsung de Trend 2 Lite ook al zelf van diverse apps voorzien. Je kunt dus meteen aan de slag.

Belangrijkste Samsung Galaxy Trend 2 Lite specificaties

  • Dualcore processor op 1,2 GHz
  • 2GB ingebouwde opslag + geheugenkaartslot
  • 3 megapixel camera inclusief HD-video
  • Relatief klein 4.0 inch display

Meerdere namen

Samsung brengt wel vaker relatief eenvoudige Galaxy-telefoons uit en soms krijgen die per land een andere naam. Zo staat deze Trend 2 Lite elders ook wel bekend als de 'Samsung Galaxy Ace 4 Neo'. Het gaat echter wel om hetzelfde toestel. Op moment van schrijven was de Samsung Galaxy Trend 2 Lite in twee kleuren verkrijgbaar; wit en zwart. In beide gevallen krijg je daarvoor 2 GB aan intern geheugen. Dat is vrij weinig maar gelukkig wel tot maximaal 64 GB uit te breiden door apart verkrijgbare geheugenkaartjes.


Concurrenten van de Samsung Galaxy Trend 2 Lite

Vergelijk de Samsung Galaxy Trend 2 Lite met deze producten


Praat mee over de Samsung Galaxy Trend 2 Lite