Samsung Galaxy Nexus i9250 review

· 3 reacties


De Samsung Galaxy Nexus i9250, die wel eigenlijk alleen 'Galaxy Nexus' moeten noemen, is de nieuwste Google-branded telefoon. Het toestel volgt de Nexus S en Nexus One op. Beide toestellen kwamen uit bij de introductie van een nieuwe versie van Android.

Dat is ook het geval bij de Galaxy Nexus. Dit toestel werd tegelijk met Android 4.0 Ice Cream Sandwich gepresenteerd.

Net als eerdere toestellen die door Google werden uitgebracht in samenwerking met een hardwareleverancier, draait de Galaxy Nexus op een kale versie van Android, zonder toevoegingen in de vorm van een eigen skin. Dat is niet voor iedereen een pluspunt, maar we kunnen je alvast geruststellen: nog nooit voelde ‘kaal' zo compleet.

De Nexus S onderscheidt zich op een aantal terreinen: het toestel heeft een groter scherm dan veel concurrenten, dat 4.65 inch meet. Het toestel is uitgerust met een dualcore-processor Net als de Nexus S is de Galaxy Nexus uitgerust Near Field Communication (NFC), een techniek die in 2011 hoge ogen leek te gaan gooien, maar nog niet echt uit de verf kwam. Google is echter vastberaden NFC een vaste plek in ons leven te geven, en bouwt daarom ook in de Galaxy Nexus een NFC-chip in. Praktische toepassingen waren er al, maar Google zet vooral in op mobiele betalingen, die in de Verenigde Staten al gemaakt kunnen worden met dit toestel.

Wat zit er bij het toestel?

De Galaxy Nexus wordt geleverd in een kartonnen doosje met een strak ontwerp. Behalve een afbeelding van het toestel is het doosje zo goed als wit. In het doosje tref je weinig aan dat je zal verrassen. Het belangrijkste, het toestel zelf, ligt meteen bovenaan, keurig beschermd door de welbekende folie over het scherm en de achterzijde. Daaronder tref je de batterij aan. Deze heeft een capaciteit van 1750 mAh, en bevat de eerder genoemde NFC-functionaliteit. Een opvallende keuze van Samsung en Google, die ervoor zorgt dat je opzoek moet naar een speciale NFC-batterij, mocht je ooit toe zijn aan een nieuwe batterij.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel