Samsung Galaxy J7 Duos


Samsung Galaxy J7 Duos
Samsung Galaxy J7 Duos zwart voorkant linkerzijkant
Samsung Galaxy J7 Duos zwart voorkant rechterzijkant onderkant
Samsung Galaxy J7 Duos zwart linkerzijkant
Samsung Galaxy J7 Duos zwart achterkant
Samsung Galaxy J7 Duos zwart rechterzijkant
Samsung Galaxy J7 Duos voorkant linkerzijkant onderkant
Samsung Galaxy J7 Duos voorkant rechterzijkant
Samsung Galaxy J7 Duos goud achterkant
Samsung Galaxy J7 Duos wit achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet verkrijgbaar
Schermformaat
5,5 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy J7 Duos

 • Groot en helder Super AMOLED-beeldscherm
 • Relatief krachtig dankzij octa core-processor
 • Selfiecamera met eigen flitser
 • Dubbel bereikbaar dankzij Dual SIM-mogelijkheden
 • Geschikt voor snel 4G-internet

Minpunten Samsung Galaxy J7 Duos

 • Geen ingebouwde NFC-ontvanger

De Samsung Galaxy J7 Duos in het kort

De Samsung Galaxy J7 Duos is een grote en toch betaalbare smartphone van Samsung. Met een royaal scherm van 5,5 inch groot te combineren met een tweetal prima camera's ontstaat een phablet (combinatie telefoon en tablet) met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Wat je allemaal nog meer krijgt bij de J7 Duos gaan we proberen hier uit te leggen.

Heldere beelden dankzij AMOLED

We schreven al dat de J7 Duos over een groot 5,5 inch scherm beschikt. Wat we hier nog bij moeten melden is dat het gaat om een Super AMOLED-scherm. Die produceren doorgaans meer licht dan reguliere LCD-schermen waardoor beelden feller zijn. Dit heeft ook als voordeel dat het scherm buitenshuis goed afleesbaar is. Bovendien spatten kleuren van het scherm af en is zwart ook echt zwart. Dat komt door het ontbreken van achtergrondverlichting. De contrastwaarden zijn bij deze Galaxy J7 Duos dus erg hoog. Wat Samsung ook goed doet is dat ze het toestel erg krachtig hebben gemaakt. Met een ingebouwde octa core-processor beschikt de J7 Duos over voldoende kracht om games vloeiend te draaien en meerdere apps soepel naast elkaar te kunnen gebruiken.

Belangrijkste Samsung Galaxy J7 Duos specificaties

 • Onderweg snel mobiel internetten met 4G (LTE)
 • 13-megapixelcamera aan de achterkant met Full HD-video
 • Relatief hoge resolutie selfiecam (5 megapixel) met eigen flitser
 • Dualsim mogelijkheden
 • 16 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-kaart
 • Octa-core processor op 1,5 GHz bijgestaan door 1,5 GB werkgeheugen
 • HD Super AMOLED touchscreen van 5.5 inch voorzien van Corning Gorilla-glas
 • Bekijk alle Samsung Galaxy J7 Duos specs

Fotografie hoog in het vaandel

Naast een goed scherm en een rappe processor heeft Samsung de Galaxy J7 Duos uitgerust met tweetal keurige camera's. Achterop zit een 13 megapixel exemplaar met een opvallend lichtsterke lens van f/1.9. Dat wil zeggen dat hij zelfs in het donker zonder flits nog prima ziet. Wordt het toch echt te donker dan is er altijd nog een krachtige LED-flitser om bij te kunnen springen. Ben je meer van de selfies dan is het goed om te weten dat er voorop een 5 megapixel camera zit die eveneens van een flitser is voorzien. Dat is iets wat we nog maar zelden zien; een selfiecamera met eigen flitser. Ondanks dat er geen fysieke cameraknop op de J7 Duos zit is de camera-app nooit ver weg. Twee keer snel op de homeknop drukken en de camera-app start in de kortste keren op.

Samsung Galaxy J7 Duos zwart voorkant rechterzijkant onderkant

Dikke batterij met lang uithoudingsvermogen

Het hebben van een goed beeldscherm en een keurige camera is leuk maar je hebt er alleen wat aan als er een bijbehorend goede batterij aanwezig is die het lang volhoudt. Gelukkig heeft Samsung een 3.000 mAh grote batterij in de Galaxy J7 Duos ingebouwd. Deze moet voor voldoende juice zorgen om een volle dag moeiteloos vol te houden. Lukt dat om wat voor reden niet en dreigt je telefoon echt leeg te raken? Dan is daar altijd nog de Ultra Battery Saving modus. Deze schakelt onnodige functies uit en brengt je smartphone terug naar alleen maar basale functies. Je kunt dan niet meer alle functies gebruiken maar het rekt wel de batterijduur met vele uren. Moeten we tot slot nog even aandacht besteden aan de Dual SIM-functies waarover deze J7 Duos beschikt. Binnenin is dus ruimte voor twee simkaarten van het type micro-SIM (3FF). Handig om op twee nummers bereikbaar te zijn of om een aparte simkaart voor data en telefonie te combineren.


Concurrenten van de Samsung Galaxy J7 Duos

Vergelijk de Samsung Galaxy J7 Duos met deze producten


Praat mee over de Samsung J7 Duos