Samsung Galaxy Core


Samsung Galaxy Core (i8260)
Samsung Galaxy Core achterkant wit
Samsung Galaxy Core achterkant
Samsung Galaxy Core rechterzijkant
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
4,3 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Samsung Galaxy Core

  • Handzaam formaat
  • Redelijke 5 megapixel camera
  • Vriendelijke en ronde vormgeving

Minpunten Samsung Galaxy Core

  • Beschikt niet over 4G

De Samsung Galaxy Core in het kort

De Samsung Galaxy Core (i8260) is een relatief eenvoudige en daardoor betaalbare Android-smartphone. Het toestel kent een bescheiden 4,3 inch beeldscherm en een 5 megapixel camera. Hieronder gaan we proberen alle kernpunten van het toestel nader te belichten.

Talrijke extra functies

Samsung heeft traditiegetrouw vele eigen functies toegepast. Dat is bovenop de functies die Android 4.1 Jelly Bean al met zich meebrengt. Denk aan Premium Hub, S Voice en Voice Unlock. Met die laatste ontgrendel je je telefoon met je stem. En lees je een lange pagina in bed dan blijft het scherm net zo lang aan als jij ernaar kijkt. Smart Stay heet dat en het zorgt ervoor dat de Galaxy Core net wat slimmer is dan de rest.

Belangrijkste Samsung Galaxy Core specificaties

  • 8 GB ingebouwde opslagruimte maar uitbreidbaar met microSD-geheugen
  • 4.3 inch beeldscherm
  • Dual-core processor op 1,2 GHz bijgestaan door 1 GB aan RAM-werkgeheugen
  • 5 megapixel camera

Een kijkje binnenin

Qua hardware is de in 2013 aangekondigde Samsung Galaxy Core wel een beetje ingehaald door de realiteit. Toch is een 5 megapixel camera met flitser niet verkeerd. In diverse testen wordt deze zelfs geroemd vanwege z'n kwaliteit. En een 1.800 mAh batterij op een scherm van slechts 4,3 inch is eigenlijk prima te noemen. Binnenin draait een dualcore-processor op 1,2 GHz. Dat klinkt niet veel maar het zorgt wel voor een soepele gebruikerservaring. Al met al niet bovengemiddeld maar ook zeker niet slecht.

Samsung Galaxy Core rechterzijkant

Vergelijk voordat je koopt

Het toestel is alweer een paar jaartjes oud. En omdat de branche in de tussentijd niet stil heeft gezeten zijn er tal van betere alternatieven beschikbaar gekomen. Telefoons die net iets meer kunnen voor hetzelfde geld. Vergelijk de Galaxy Core dus met andere telefoons die hier genoemd worden en oordeel zelf voordat je tot aanschaf overgaat.


Concurrenten van de Samsung Galaxy Core

Vergelijk de Samsung Galaxy Core met deze producten


Praat mee over de Samsung Galaxy Core