RugGear RG600


RugGear RG600
RugGear RG600 linkerzijkant onderkant schuin
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,5 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten RugGear RG600

 • Futuristisch voorkomen
 • Waterdicht en bescherming tegen vallen
 • Dubbele hoge resolutie camera
 • Behoorlijk dikke batterij

Minpunten RugGear RG600

 • Ondanks moderne karakter geen 4G-ondersteuning

De RugGear RG600 in het kort

De RugGear RG600 ziet er niet alleen uit alsof hij uit de toekomst komt, het is ook nog eens een uiterst krachtige outdoor-telefoon. Vaak zijn dergelijke telefoons zeer eenvoudig en kun je er bijvoorbeeld geen apps op draaien. Bij deze RG600 is dat wel anders. Hoe anders precies gaan we hier onderzoeken.

Modern dankzij Android

Zo maakt de RugGear RG600 om te beginnen gebruik van het Android-besturingssysteem. Dat is op moment van schrijven het meest gebruikte systeem voor mobiele telefoon ter wereld. Als gevolg hiervan zijn er talloze apps verkrijgbaar die vaak ook nog eens gratis zijn. Er zit ook gewoon WiFi op de RG600 zodat je thuis of onderweg gratis op internet kunt. Het aanraakscherm is 4,5 inch groot waardoor hij ook vrij compact is. Doe je dus aan een buitensport dan zul je niet snel het idee hebben dat je een extra last meedraagt. Doordat RugGear zo slim is geweest om gele tinten aan te brengen valt hij lekker goed op als je hem per ongeluk laat vallen in de bosjes.

Belangrijkste RugGear RG600 specificaties

 • Stof- en waterbestendig (IP68)
 • Meerdere simkaarten gebruiken dankzij Dualsim ondersteuning
 • 8 megapixel camera met Full HD video-opname
 • Quad-core processor (MediaTek MT6582M) op 1,3 GHz + 1 GB werkgeheugen
 • Selfiecam met 5 megapixel grote sensor
 • 4.5 inch IPS scherm beschermd door Corning Gorilla-glas
 • 4GB aan ingebouwde opslag (uitbreidbaar met microSD)
 • Bekijk alle RugGear RG600 specs

Twee hoge resolutie camera's

Er zijn twee specificaties die opvallen. Zo zit er achterop een behoorlijke 8 megapixel camera maar voorop zit een eveneens indrukwekkende 5 megapixel camera. Met die laatste leg je jezelf vast of kun je een videogesprek mee voeren. Vooral de combinatie van twee hoge resolutie camera's in een outdoor smartphone maakt de RugGear RG600 vrij bijzonder. Er zijn ook zaken die ontbreken. Zo kan deze telefoon niet overweg met 4G, is het opslaggeheugen van 4 GB aan de krappe kant en is de gebruikte Android-versie al redelijk gedateerd. Nu kan het geheugen wel tot 32 GB uitgebreid worden met los verkrijgbare kaartjes maar we willen het wel even genoemd hebben.

RugGear RG600 linkerzijkant onderkant schuin

Flinke batterij

Een probleem wat we vaak zien bij moderne smartphones is de vrij kleine batterij. In de RugGear RG600 is ruimte gemaakt voor een 3.600 mAh groot exemplaar. Dat is vooral gelet op het niet al te grote scherm aan de ruime kant. Je hoeft je wandeltochten dus niet te beperken omdat je batterij dreigt leeg te lopen. RugGear geeft een standbytijd op van 450 uur maar dat lijkt ons iets te optimistisch. Je kunt tot slot met de RG600 op twee nummers bereikbaar zijn. Er is namelijk ruimte voor twee simkaarten (type microSIM).


Video over de RugGear RG600

RugGear tester Christian heeft z'n handen weer eens weten te leggen op een stevige RugGear-telefoon. Ditmaal pakt hij de RugGear RG600 met Android uit


Concurrenten van de RugGear RG600

Vergelijk de RugGear RG600 met deze producten


Praat mee over de RugGear RG600