RugGear RG500


RugGear RG500
RugGear RG500 zwart linkerzijkant
RugGear RG500 zwart achterkant
RugGear RG500 zwart rechterzijkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
3,2 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten RugGear RG500

 • Bestand tegen vallen, water en stof
 • Draait Android dus herkenbaar en gebruiksvriendelijk
 • Tegelijk twee simkaarten gebruiken
 • Handig ingebouwde zaklamp

Minpunten RugGear RG500

 • Geheugen snel vol maar wel zelf uit te breiden

De RugGear RG500 in het kort

We associëren robuuste telefoons vaak met groot uitgevallen en vaak eenvoudige telefoons. RugGear gooit het met deze RG500 over een heel andere boeg. Dit is namelijk een moderne smartphone met moderne eigenschappen en toch een onverwoestbaar karakter. Hoe onverwoestbaar precies gaan we hier uitzoeken.

Diverse outdoor kenmerken

Zo overleeft de RugGear RG500 moeiteloos een val van 2 meter maar ook stofwolken en extreme temperaturen zullen niet het einde van je telefoon betekenen. Het maakt hem ideaal voor lastige omstandigheden zoals een werkplaats of op de bouw. Er zit een extra krachtige luidspreker in van 100 decibel zodat je niet snel een oproep van de baas zult missen. En springen de stoppen dan schijn je een lichtje bij met de ingebouwde LED zaklamp. Ontgroeningsopdrachten van collega's leg je vast met de 5 megapixel camera op de achterkant. Deze beschikt over autofocus zodat alles haarscherp wordt opgenomen. Ben je meer van de selfies dan zit er voorop ook nog een camera. En laat je je hamer vallen op het beeldscherm dan zal het speciale RugGear-Glass voor de nodige bescherming zorgen.

Ouderwets stevig, hedendaagse functies

We schreven al eerder dat de RugGear RG500 een moderne smartphone is met hedendaagse functies. Zo zit er een 3,2 inch touchscreen op om hem te bedienen. De RG500 maakt gebruik van Android 4.2.2 Jelly Bean. Dat is op moment van schrijven alweer een redelijk verouderde versie van Google's Android. Dat neemt niet weg dat er letterlijk duizenden apps en games voor beschikbaar zijn. Veel daarvan zijn zelfs gratis. Binnenin zit een dual core processor die apps vlot zal laten draaien. Waarschijnlijk is deze echter niet krachtig genoeg om de laatste games soepel te laten draaien. Nadeel is wel dat als je veel apps download het geheugen snel vol zal raken. Gelukkig kun je zelf eenvoudig betaalbare geheugenkaartjes bijplaatsen. Wat helaas ook niet mogelijk is is 4G internet. Het snelst waarmee je data kunt binnenhalen is via 3G (via UMTS en HSDPA).

Belangrijkste RugGear RG500 specificaties

 • 4GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar dankzij microSD-geheugen
 • Water- en stofbestendige behuizing met IP68-certificaat
 • Dualcore MediaTek MT6572-processor op 1,2 GHz
 • Ondersteunt Dualsim
 • 3.2 inch beeldscherm beschermd door stevig Gorilla Glass
 • 5 megapixelcamera
 • Bekijk alle RugGear RG500 specs

IP68 en MIL-STD-810 certificering

Natuurlijk krijgt de RugGear RG500 de nodige certificaten mee waaruit wel blijkt hoe stevig hij is. De IP68 rating zegt iets over de water- en stofbestendigheid. Dan heeft hij ook nog een MIL-STD-810 te pakken waardoor hij vallen kan overleven. Het bewijst dat ook anderen vinden dat de RG500 daadwerkelijk onverwoestbaar is. Je kunt dus met een gerust hart de buitenwereld verkennen. Voordat we deze bespreking afsluiten willen we nog een ding bespreken. De RugGear RG500 beschikt over twee slots voor simkaarten. Je kunt hierdoor tegelijkertijd op twee nummers bereikbaar zijn, Laat die opdrachten maar binnenstromen.


Video’s over de RugGear RG500

RugGear legt in dit gelikte filmpje uit wat de belangrijkste eigenschappen zijn van de stevige RG500 met Android

Blijkbaar weet RugGear maar lastig haar telefoons te verkopen. Ze zetten daarom groot geschut in om onder andere deze RG500 Swift Pro aan te prijzen

Geen notenkraker bij de hand? Geen probleem! De RugGear RG500 is zo stevig dat hij z'n hand er niet voor omdraait!

We kunnen er weinig van verstaan maar dit filmpje bevat wel mooie beelden. Onder andere van de robuuste RugGear RG500


Concurrenten van de RugGear RG500

Vergelijk de RugGear RG500 met deze producten


Praat mee over de RugGear RG500