LG G4 review

Niet echt premium, wel onderscheidend


LG G4 review

Een jaar geleden reviewden we de LG G3 en volgens de ijzeren wetten van de markt voor mobiele telefoons is het nu dus tijd voor de LG G4.

De G4 is LG's vlaggenschip voor 2015 en wil zich voornamelijk onderscheiden met de uitstekende eigenschappen van de 16 megapixel camera. LG brengt de G4 uit in een speciale uitvoering met een leren achterkant. Verder beschikt het toestel over een 5,5 inch Quad HD-beeldscherm, een Qualcomm Snapdragon 808 hexacore-processor en een 3.000 mAh dikke batterij.

LG moet al tijden opboksen tegen de andere grote jongens in de mobiele telefoniemarkt en ook voor de G4 zal de concurrentie weer uit de hoek van Samsung, HTC en Apple komen. Het verdedigende trio wordt daarbij gevormd door de Samsung Galaxy S6, iPhone 6 en HTC One M9. En had het vlaggenschip van vorig jaar nog het voordeel van een relatief lage prijs, de G4 is meer in lijn met de concurrentie geprijsd.

Wat zit er bij het toestel?

De G4 wordt geleverd in een rechthoekig, rood doosje met wit deksel. Behalve het toestel treffen we daarin alleen een losse batterij en een witte microUSB-kabel met adapter voor het stopcontact aan. Wie net als bij de G3 een luxe in-ear headset had verwacht, komt dus bedrogen uit. Deze maakt standaard geen deel uit van het pakket. Een beetje karig als je het ons vraagt.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel