Huawei Mate X2

Huawei Mate X2
Huawei Mate X2 zwart binnenkant geopend
Huawei Mate X2 zwart binnenkant
Huawei Mate X2 zwart buitenkant geopend linkerzijkant schuin
Huawei Mate X2 pink buitenkant geopend
Kies opslag
256 GB
512 GB

Voeg jouw review toeHelp anderen en maak zelf kans op € 50

Maximaal 5 plus- en/of minpunten


Beschrijving van de Huawei Mate X2

De Huawei Mate X2 is een opvouwbare telefoon die ditmaal openklapt als een boek. Huawei's vorige opvouwbare telefoon klapte nog anders open. Doordat het kwetsbare flexibele scherm aan de binnenkant zit wordt hij beter beschermd. De kans dat we de Mate X2 op de Nederlandse markt zullen aantreffen is klein; Huawei mag geen gebruik meer maken van Android en Google-diensten en dat maakt hem minder interessant voor consumenten.


De Huawei Mate X2 in het nieuws

ts Mate X2 zwart

Huawei kondigt uitklapbare Mate X2 aan met nieuwe ontwerp

Telefoonnieuws ·

Huawei heeft een nieuwe opvouwbare telefoon aangekondigd. De Mate X2 vouw je ditmaal open als een boek. Het kwetsbare hoofdscherm zit hierdoor altijd beschermd binnenin. Bij diens voorganger zat dat nog aan de buitenkant.

Hiermee volgt de Huawei Mate X2 dezelfde ontwerpstijl als Samsung's Galaxy Z Fold 2. Ook die kent een groot binnenscherm en een secundair scherm aan de buitenkant. Bij de Mate X2 meet het buitenste scherm 6,45 inch met een FHD+ resolutie en 90Hz snelheid. Het scherm binnenin meet opengeklapt 8 inch met een resolutie van 2480x2200 en 90Hz verversingsnelheid.

Huawei Mate X2

Vernieuwde Falcon Wing

Huawei noemt haar scharnier 'Falcon Wing' en ook nu weer is dat het geval. Deze is wel vernieuwd. In plaats van twee gelijke delen bestaat de X2 uit één kleiner en één groter deel. Deze delen lopen taps toe maar vormen ingeklapt wel een rechthoek. Het dunste deel meet slechts 4,4 millimeter. Ingeklapt is het toestel tussen de 13,6 en 14,7 millimeter dik. Dat is dunner dan de Fold 2 van Samsung.

Huawei Mate X2

10x periscoopcamera

De Mate X2 beschikt voorop over een 16MP selfiecamera met achterop een viervoudig camerasysteem. Nieuw hieraan is de hogere 50MP sensor en een 8MP periscoopcamera met 10x optische zoom. Hybride kan 20x ingezoomd worden, digitaal zelfs tot 100x al plaatsen we vraagtekens bij de bruikbaarheid van de foto's.

Huawei Kirin 9000 chipset

Kirin 9000-processor

Binnenin zit een Kirin 9000-processor met 5G-ondersteuning. Ook is ruimte gemaakt voor een 4500 mAh batterij die bedraad met 55W snel is op te laden. Huawei past EMUI 11 toe wat op Android 10 gebaseerd is. Toch draait het toestel geen Google-diensten dus apps downloaden via de Play Store kan niet en ook Google-apps zoals Maps en YouTube ontbreken. Dat maakt het onwaarschijnlijk dat het toestel buiten China uitgebracht zal worden.


ts Mate X2 Weibo

Opvouwbare Huawei Mate X2 komt 22 februari uit

Telefoonnieuws ·

Het Chinese Huawei heeft haar mobiele telefoon-droom nog niet opgegeven en kondigt op 22 februari zelfs een nieuwe foldable aan. De Mate X2 krijgt in tegenstelling tot de Mate X en Xs een scherm dat zich aan de binnenzijde bevindt.

Wat waren we enthousiast toen Huawei de Mate X aankondigde. Weer een grote fabrikant die z'n gewicht in de foldable-markt legt. Het Amerikaanse handelsverbod gooide roet in het eten maar dat betekent niet dat Huawei geen opvolger in petto heeft. De Mate X2 klapt open als een boek terwijl de Mate X en Xs het scherm nog aan de buitenkant had zitten.

Huawei Mate X2 announcement
Een door Huawei zelf vrijgegeven afbeelding van de Mate X2

Logischerwijs moet dit meer bescherming bieden voor het toch altijd wat delicate flexibele scherm. Ook Samsung's Fold en Fold 2 heeft het grote hoofdscherm aan de binnenzijde. Een topman van Huawei meldt verder dat de Mate X2 "vol verrassingen" zit. Welke precies blijft onduidelijk. Maar ook andere details blijven vooralsnog onduidelijk. Of het toestel een 2e scherm aan de buitenkant heeft bijvoorbeeld. Van welke processor hij gebruikmaakt en of er een wereldwijde lancering aankomt. Dat laatste ligt met alle ontwikkelingen rondom Huawei niet voor de hand. Zo ging onlangs nog het gerucht dat het door problemen geplaagde bedrijf een koper zocht voor haar duurdere smartphonelijn, iets wat het overigens zelf ontkende.

Mate X2 aankondiging

Maandag 22 februari 2021 horen we meer. Maar voor wat het waard is; dat het bericht alleen geplaatst werd op het Chinese Weibo is misschien al een voorbode van op welke markt Huawei zich richt. En we kunnen ze daar geen ongelijk in geven.

(via)

  • Tags:
  • foldable
  • huawei
  • matex2
  • x2

Beknopte specificaties van de Huawei Mate X2

Afmetingen 161,8 x 74,6 x 14,7 mm
  • Opengeklapt
161,8 x 145,8 x 8,2 mm
Gewicht 295 gram
Codenaam Huawei Teton
Bediening
Vingerafdruk-herkenning
Platform
Android 10
Beeldscherm
Kleurenbeeldscherm 8 inch, OLED
Hardware
Camera 12 MP, 16 MP, 50 MP, 8 MP
Processor 2.05 GHz, 2.54 GHz, 3.13 GHz, HiSilicon Kirin 9000
Selfiecamera 16 MP
Telefonie
Dual SIM
Gegevensnetwerk
4G (LTE)
5G
Geheugen
Intern geheugen 256 GB (Opslaggeheugen), 512 GB (Opslaggeheugen), 8 GB (Werkgeheugen (RAM))
Voeding
Batterij 4500 mAh
Snellaadfunctie
Aansluitingen
Audio jack-plug

Alle Huawei Mate X2 specificaties


Vragen en antwoorden over de Huawei X2