Huawei Ascend Y550


Huawei Ascend Y550
Beoordeling
Schrijf de allereerste beoordeling
Status
Niet meer verkrijgbaar
Schermformaat
4,5 inch
Camera
5,0 megapixel

Pluspunten Huawei Ascend Y550

  • Relatief voordelige 4G-telefoon
  • Compacte vormgeving en daardoor makkelijk mee te nemen
  • Voorzien van een relatief krachtige 64-bits processor

Minpunten Huawei Ascend Y550

  • Geheugen niet erg groot maar er kunnen wel geheugenkaartjes geplaatst worden

De Huawei Ascend Y550 in het kort

De Huawei Ascend Y550 gaat door het leven als compacte 4G-telefoon. Android-smartphones waar je toch wat mee kunt hoeven niet ontzettend groot te zijn, zo bewijst Huawei.

Geschikt voor snel 4G

Want de Ascend Y550 is ondanks z'n bescheiden omvang toch in staat om snel 4G-internet binnen te halen tot een maximale snelheid van 150 Mbit/s. Om die snelheden te behalen wordt gebruik gemaakt van een Qualcomm-processor. Om precies te zijn de Snapdragon 410 die bovendien één van de eerste 64-bits processors van het bedrijf is. Daarmee is de Huawei Ascend Y550 direct uitgerust met voldoende rekenkracht om apps zoals games soepel te laten draaien.

Klein en toch groot genoeg

Doordat de Huawei Ascend Y550 is uitgerust met een bescheiden 4,5 inch beeldscherm is het toestel relatief klein gebleven. Smartphones hoeven dus niet meteen groot te zijn. Huawei past een zogenaamd IPS-scherm toe met een resolutie van 854 x 480 pixels. Deze techniek zorgt voor heldere kleuren en goede kijkhoeken. De Ascend Y550 draait Android 4.4 KitKat waarvoor een legio apps verkrijgbaar voor is, zowel betaald als gratis. Binnenin ligt verder een 2.000 mAh grote batterij wat gelet op het schermformaat redelijk royaal is. Verwacht dus niet halverwege de dag zonder stroom te zitten. Huawei claimt dankzij de Ultra Power Savings-modus zelfs een hele dag vol te houden met slechts 10% aan batterij.

Belangrijkste Huawei Ascend Y550 specificaties

  • 5-megapixelcamera aan de achterkant + HD-video
  • Onderweg snel mobiel internet dankzij 4G (LTE)
  • 4 GB aan opslaggeheugen maar uitbreidbaar met microSD-geheugen
  • Quad-core Snapdragon 410 processor op 1,2 GHz + 1 GB RAM-werkgeheugen
  • Relatief klein 4.5 inch scherm

Voorzien van 2 camera's

De Huawei Ascend Y550 is aan de achterkant uitgerust met een 5 megapixel camera. Dat lijkt weinig maar gelukkig is er wel een ingebouwde LED-flitser om hem te assisteren. Daardoor schiet je ook met weinig licht toch nog foto's en video's. Aan de voorkant zit een 2 megapixel camera geschikt voor selfies of videogesprekken. Iets wat de Ascend Y550 niet heeft is NFC dat vaak gebruikt wordt om apparaten met elkaar te verbinden. Een groot probleem hoeft dat niet te zijn, er is namelijk wel gewoon Bluetooth waarmee toch met andere apparaten content kan worden uitgewisseld.


Concurrenten van de Huawei Ascend Y550

Vergelijk de Huawei Ascend Y550 met deze producten


Praat mee over de Huawei Ascend Y550