Honor 5X review

Veel smartphone voor je geld


Honor 5X review

Honor heeft een nieuwe voordelige alleskunner uitgebracht in de vorm van de 5X. Niet te verwarren met de Nexus 5X maar desalniettemin de moeite van het bekijken waard.

Nu Huawei langzaam maar zeker haar toestellen een prijsklasse hoger positioneert, ontstaat er een mogelijkheid voor dochterbedrijf Honor om de vrijgekomen plek in te nemen. Dit begon met de Honor 7 en de 5X is daar, met een prijskaartje van 229 euro (april 2016), een duidelijke voortzetting van. Net als de Honor 7 heeft de 5X een metalen unibody en vingerafdrukscanner. De Full HD schermresolutie is dit keer verdeeld over een 5,5 inch groot beeldscherm en de camera beschikt over 13 megapixel.

Inhoud van de doos
MicroUSB-kabel
Adapter
SIM prikker

Qua specificaties is de Honor 5X dus erg scherp geprijsd en ook in vergelijking met de concurrentie is dit een sterk punt. Het halfzusje van Huawei is de G8 en heeft vergelijkbare hardware in een iets strakker vormgegeven jasje, maar is ook aanzienlijk duurder. Datzelfde geldt voor de Motorola Moto X Play. Al heeft deze een flink grotere camera. De bijna één jaar oude Sony Xperia C4 is vrijwel gelijkwaardig aan de Honor 5X maar nog altijd een paar tientjes duurder. Er tussenin is de onbekende WileyFox Storm gepositioneerd. Toestellen die wel goedkoper zijn hebben sowieso een lagere beeldschermresolutie en minder krachtige processor.


Prijsvergelijker Honor 5X
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
bol.com € 239,00 € 239,00   Bekijk

Toon nog meer aanbiedingen van de Honor 5X


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel