HTC One mini review

Eigen identiteit of uitgeklede One?


HTC One mini review

5 maanden na de aankondiging van de HTC One en 2 maanden nadat Samsung een vergelijkbare truc uithaalde met de Galaxy S4 kondigde HTC de mini-versie van de One aan. Daarmee lijkt een nieuwe trend gestart; die van de kleine broertjes van topmodellen.

Echt ‘mini' kunnen we het toestel niet noemen. Hij is weliswaar smaller dan zijn grote broer maar met zijn 4.3 inch scherm is hij in de lengte nauwelijks kleiner. Ook qua gewicht ontlopen ze elkaar niet veel. Op het hardware-vlak moet de One mini met een dual core Snapdragon 400 processor, 1 GB RAM en 16 GB werkgeheugen alvast wel een beetje inleveren.

De meest voor de hand liggende concurrent voor de HTC One mini is natuurlijk de Samsung Galaxy S4 mini. Daarnaast zou je ook kunnen kijken naar de LG Optimus F5. Beide alternatieven zijn alleen wel significant goedkoper.

Wat zit er bij het toestel?

Voor het testen krijgen wij soms toestellen met alle toeters en bellen en soms is het, zoals in dit geval, een uitgekleed pakket. Naast het toestel zitten alleen een headset en de verloopstekker voor de microUSB-kabel in het doosje. De daadwerkelijke USB-kabel ontbreekt helaas. Gelukkig is het tegenwoordig mogelijk om de oplader van bijna elke ander willekeurig toestel te gebruiken.

De solide in-ear headset heeft afgeplatte kabels en kekke, rode Beats Audio-accenten. Waarschijnlijk zal de One mini één van de laatste telefoons van HTC zijn met een dergelijke headset aangezien de samenwerking met Beats by Dre recent is beëindigd.


Vermelde toestellen

Praat mee over dit artikel