HTC Desire 626


HTC Desire 626
HTC Desire 626 zwart voorkant schuin
HTC Desire 626 achterkant
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
5,0 inch
Camera
13,0 megapixel

Pluspunten HTC Desire 626

 • Speelse tweekleurige-behuizing
 • Slikt tot 512 GB aan extern geheugen
 • Geschikt voor 4G-netwerken
 • Grappige extra camera-functies

Minpunten HTC Desire 626

 • Vrij fors voor een 5 inch-telefoon

De HTC Desire 626 in het kort

De HTC Desire 626 is een kleurrijke Android-telefoon met 4G-ondersteuning en naar voren gerichte luidsprekers. De behuizing is weliswaar van plastic maar die is wel in twee verschillende kleuren gespoten waardoor een speels geheel ontstaat.

Kundige middenklasser

HTC zet de Desire 626 neer als een mid-range telefoon. Dat wil zeggen dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen en toch een keurige telefoon krijgt. Eentje met 4G-ondersteuning zodat je onderweg toch lekker snel kunt internetten. Dat doe je vervolgens op het 5 inch grote scherm. HTC maakt gebruik van de Super LCD2-techniek voor een realistische kleurweergave. HTC brengt de Desire 626 uit met Android 5.1 met daarbovenop de eigen HTC Sense 7-schil. Hierin zitten extra functies zoals thema's en BlinkFeed waarin je op de hoogte blijft van nieuws en updates uit je social media.

HTC Desire 626 zwart voorkant schuin

Speciale camera-functies

Plastic mag dan wel vrij saai klinken, HTC weet er toch nog iets interessants van te maken. Door de plastic behuizing namelijk in twee kleuren te spuiten en in verschillende kleurcombinaties aan te bieden krijg je toch een speelse telefoon. HTC noemt dit 'Dual-Tone' en we zagen het al eerder terug in andere Desire-modellen. Zo duurzaam en premium als metaal is het niet maar het is zeker niet saai. En kom je onderweg wat leuks tegen dan leg je dat vast met de 13 megapixel camera op de achterkant. Voorop zit juist een 5 megapixel exemplaar, dat is vrij hoog voor een smartphone. En dankzij de HTC Eye Experience-software heb je de beschikking over extra functies zoals Face Tracking, Spraak Selfie en Face Fusion.

Belangrijkste HTC Desire 626 specificaties

 • 5.0 inch Super LCD 2 display met Gorilla Glass
 • Quad-core processor (Snapdragon 410) op 1,2 GHz, 2 GB aan werkgeheugen
 • Ondersteuning voor 4G-internet
 • 8 GB aan opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
 • 13-megapixelcamera aan de achterkant + Full HD-video
 • Selfiecamera van 5 megapixel groot
 • Bekijk alle HTC Desire 626 specs

Een kijkje binnenin

Schroeven we de HTC Desire 626 open dan treffen we een 64-bits Snapdragon-processor aan. Daarin verschilt deze Desire 626 van de Desire 626G die over een MediaTek-processor beschikt. Ander punt van verschil is dat deze versie over 2 GB aan werkgeheugen beschikt. Dankzij die Snapdragon 410-processor is er standaard ondersteuning voor 4G aan boord. Hierdoor kun je onderweg lekker snel internetten. Wat ook bijzonder aan deze Desire 626 is, is dat hij geheugenkaartjes accepteert tot 512 GB. Op moment van uitkomen (juli 2015) zijn er nog weinig telefoons die dat kunnen.


Concurrenten van de HTC Desire 626

Vergelijk de HTC Desire 626 met deze producten


Praat mee over de HTC 626