Alcatel One Touch Idol 2 Mini S


Alcatel One Touch Idol 2 Mini S (6036Y)
Review
Geef een beoordeling en maak kans op € 50
Status
Niet meer nieuw verkrijgbaar
Schermformaat
4,5 inch
Camera
8,0 megapixel

Pluspunten Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

  • Fraaie vormgeving met metallic finish
  • Geschikt voor snel 4G-internet
  • Relatief kwalitatief goed scherm

Minpunten Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

  • Batterij gaat in testen krap een dag mee

De Alcatel One Touch Idol 2 Mini S in het kort

De Alcatel OneTouch Idol 2 Mini S (6036Y) is naast een telefoon met een lange naam een typische middenklasser. Het 4,5 inch is niet bepaald klein maar ook weer niet overdreven groot en datzelfde kunnen we zeggen over de 8 megapixel camera.

Compact en premium ogend

Alcatel zelf noemt de Idol 2 Mini S een "compacte schoonheid". Nu laten we ons niet graag woorden in de mond leggen maar een punt hebben ze wel. Alcatel heeft duidelijk werk gemaakt van het uiterlijk. Van metaal is de Idol 2 Mini S niet maar het toestel kent wel een metallic finish. Bovendien zijn er tal van speelse rondingen en diverse materialen geven het toestel een premium uitstraling. Gelukkig is dat niet terug te zien aan de prijs. Die ligt voor een dergelijk vormgegeven smartphone op een vrij aanzienlijk bedrag.

Soepele jongen

De Alcatel OneTouch Idol 2 Mini S krijgt nog redelijke specificaties mee. Te weten een 4,5 inch IPS-scherm. Dergelijke schermen staan bekend om goede kijkhoeken en realistische kleurweergave. De Mini S kent ook ondersteuning voor 4G wat binnen deze prijscategorie weliswaar niet uniek is maar wel noemenswaardig. Onderweg snel internetten behoort dus gewoon tot de mogelijkheden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je over een dergelijk abonnement beschikt. Om dit allemaal mogelijk te maken heeft Alcatel OneTouch gekozen voor een 1,2 GHz quadcore-processor. Die biedt tevens voldoende kracht om apps soepel te draaien zelfs met meerdere tegelijk.

Belangrijkste Alcatel One Touch Idol 2 Mini S specificaties

  • Snel mobiel 4G-internet
  • 8 GB aan opslaggeheugen + geheugenkaartslot
  • 8 megapixelcamera + Full HD-video
  • 4.5 inch display
  • Quadcore-processor op 1,2 GHz bijgestaan door 1 GB aan RAM-werkgeheugen
  • Bekijk alle Alcatel One Touch Idol 2 Mini S specs

Panorama-modus met verticale stand

Op cameragebied heeft Alcatel gekozen voor een 8 megapixel exemplaar. Deze zal over voldoende detail beschikken om zaken haarscherp vast te kunnen leggen. Handig is ook dat er een panorama-modus is zodat je langgerekte foto's kunt maken. Bijvoorbeeld van de horizon. Wil je juist de hoogte in dan kan dat ook; de functie ondersteunt namelijk ook een verticale modus. Ben je meer van video's dan is het goed om te weten dat er beeldstabilisatie aanwezig is. Die zorgt ervoor dat bewegingen automatisch verminderd worden. Je krijgt dus rustiger video's met soepele overgangen. Voorop zit nog een 2 megapixel exemplaar bedoeld voor selfies en om mee te videobellen.


Concurrenten van de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S

Vergelijk de Alcatel One Touch Idol 2 Mini S met deze producten


Praat mee over de Alcatel Idol 2 Mini S